Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: implicarea Occidentului în Ucraina ne face să fim, de facto, în război

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2024
Dmitri Peskov
Abonare
Peskov: implicarea Occidentului în Ucraina ne face să fim, de facto, în război
CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că în Ucraina totul a început ca o operațiune militară specială și juridic totul este tocmai așa, însă de fapt, din cauza implicării Occidentului, situația s-a transformat într-un război de facto.
„Suntem în război. Da, a totul a început ca o operațiune militară specială, dar de îndată ce acest grup s-a format acolo, când Occidentul colectiv a devenit un participant la asta de partea Ucrainei, pentru noi a devenit deja un război”, a spus Peskov.
El a subliniat că „Rusia nu poate permite existența la granițele sale a unui stat care are intenția documentată de a folosi orice metodă pentru a lua Crimeea, ca să nu mai vorbim de teritoriile noilor regiuni”.
„Avem patru subiecte federale noi. Pentru noi este primordial să protejăm oamenii din aceste regiuni și să eliberăm teritoriul acestor regiuni, care este în prezent ocupat de facto de regimul de la Kiev”, a mai spus azi Peskov, a afirmat Peskov.
Confruntări militare în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2024
Internațional
Avertisment foarte dur pentru militarii francezi care ar putea fi trimiși în Ucraina
Fluxul de știri
0