Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PDCM solicită renunțarea la proiectul de lege privind votul prin corespondență

© SputnikAlegeri
Alegeri  - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2024
Abonare
PDCM solicită renunțarea la proiectul de lege privind pilotarea votului prin corespondență.
CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. PDCM solicită renunțarea la proiectul de lege privind pilotarea votului prin corespondență.
Într-un comunicat al formațiunii este citat Victor MACOVEI, secretar executiv PDCM, cu următoarea declarație:
„Observăm că PAS are deja o obsesie de a modifica legislația electorală. Deși a intrat în vigoare în 2023, doar pe parcursul anului trecut au fost adoptate circa 6 legi de modificare a acestuia. Modificarea cadrului legal din domeniul legislației electorale continuă și în prezent, fapt ce pune în dificultate partidele politice de a se adapta noilor prevederi”.
Un alt membru al formațiunii, Ghenadie ȚEPORDEI, subliniază că „legiuitorul are obligația să creeze condiții adecvate pentru realizarea voinței poporului. Ceea ce se propune prin proiectul de lege privind pilotarea votului prin corespondență, contravine art. 38 din Constituție, or votul prin corespondență nu asigură caracterul direct, egal, secret și liber exprimat. Mai mult, se creează premise de corupere a alegătorilor și de admitere a votului organizat”.
Curtea Constituțională a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2024
Politică
MAN a contestat la Curtea Constituțională reforma „Restart”
Fluxul de știri
0