Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

”Șoimul” american F-35, aprobat pentru producție în serie - 20 de ani mai târziu

© Sputnik / Sergey Mamontov / Accesați arhiva multimediaF-35
F-35 - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2024
Abonare
A venit timpul marilor vânzări, supraprofiturile sunt mai importante decât buna pregătire a de luptă a Forțelor Aeriene ale SUA și siguranța aliaților americani.
Pentagonul, sub presiunea lobbiștilor din cadrul complexul ui militar-industrial american, a aprobat pentru producția în masă avionul de vânătoare-bombardier de „aproape a cincea” generație - cu toate neajunsurile sale de construcție.
Avionul de luptă-bombardier F-35 Lightning a fost admis oficial pentru producția în serie, peste 23 de ani după ce Lockheed Martin a câștigat contractul și peste 17 ani după primul zbor al ”Fulgerului”. Probabil, cele 1000 de avioane F-35 care au ieșit de pe linia de producție până în 2024 au constituit o serie experimentală și de antrenament. Ce s-a schimbat în realitate?
Forțele Aeriene americane își reduc comanda pentru 2025 cu 21 de avioane de luptă și „nu acceptă avioanele noi din cauza pericolelor modificării Block 4”. În martie, avionul de luptă-bombardier F-35 a fost certificat oficial pentru utilizarea bombei termonucleare B61-12, dar nu au fost înlăturate defectele serioase de construcție și software.
Caracteristicile, siguranța și capacitatea de luptă ale avionului F-35 Lightning nu inspiră în continuare încredere. Iată doar o scurtă listă a neajunsurilor care ”elimină” necondiționat F-35 din a cincea generație:
viteza de croazieră subsonică (fără postcombustie) – 850 km/h;
distrugerea carcasei si a corpului după 60 de secunde zbor supersonic;
Motorul Pratt & Whitney F135 cu resursă redusa de 2100 ore in loc de cele 8000 de ore necesare;
vizibilitatea „invizibilității” pe radare;
imperfecțiunile și defecțiunile software - conflictul sistemelor, barotraume și întreruperi în alimentarea cu oxigen a pilotului.
Noua integrare a computerului cu avionica Technology Refresh 3, noul radar AN/APG-85 și sistemul de război electronic al ”Fulgerului” constituie baza modificării Block 4, dar se mai află încă în proces de dezvoltare și testare.
Sistemul logistic informațional automatizat (ALIS) este impecabil numai în videoclipurile Lockheed Martin. În realitate, cel mai nou F-35 Block 4, la ieșirea de pe linia de asamblare, ajunge în parcare (în fundătură) și așteaptă o modernizare reală.
Prețul mediu al avionului F-35 este de 100 de milioane de dolari, costul întregului program este de peste 1,7 trilioane de dolari, în timp ce avionul nu este gata pentru acțiuni de luptă și nu a participat niciodată la ele. Mai mult decât atât, aproximativ două treimi dintre avioanele de luptă F-35 ale Forțelor Aeriene ale SUA (440 de unități) sunt oficial inapte pentru zbor.
Numeroasele deficiențe critice și 800 de alte deficiențe ale F-35 nu împiedică Lockheed Martin să producă 150 de avioane „invizibile” anual.

Mituri și planuri periculoase

Analiștii militari din SUA au întocmit anterior o listă cu proiectele aviatice eșuate, iar F-35 Lightning II a intrat pe bună dreptate în top 5 al celor mai proaste avioane din istoria Pentagonului.
Producția în serie și marketingul american sunt altceva. Profitul net al companiei Lockheed Martin a crescut cu 21% în 2023, până la 6,92 miliarde de dolari. Pe fundalul unor evenimente geopolitice fierbinți și amenințărilor inventate, crește cererea externă pentru F-35. Printre cei care își așteaptă rândul se află chiar și candidați puțin probabili anterior precum Grecia, Cehia și România.
Autorizarea pentru producția în serie a F-35 pare controversată, totuși Biroul Programului Comun al Pentagonului poate negocia acum contracte de mai mulți ani pentru avionul de luptă. Subsecretarul SUA al Apărării pentru achiziții, William LaPlante, consideră că avionul ”brut” F-35 este „un sistem lider care asigură interacțiunea cu aliații și partenerii noștri”.
Noul mit răspândit de către Washington în Europa: „Capacitatea F-35A de a aplica lovituri nucleare sporește încrederea în poziția de descurajare nucleară a NATO. Capacitatea unică a avionului de a străpunge rețelele de apărare aeriană ale inamicului și de a se apăra în calea către țintă va fi o capacitate permanentă cu care Rusia nu a avut de a face niciodată... Viabilitatea sporită a F-35 va complica capacitatea Moscovei de a se apăra împotriva acestor atacuri”.

Oare un astfel de ”marketing” nu este o sinucidere pentru Europa și America?

Avioanele de luptă-bombardare F-35, de facto de unică folosință, pot compensa imperfecțiunile de construcție și tehnologice doar prin numărul mare, adică prin posibila supraîncărcarea a sistemelor de apărare aeriană și de război electronic ale inamicului pe direcția ofensivă.
Congresul SUA a aprobat și finanțat planul ”loviturii rapide și globale” (Prompt Global Strike) încă în 2007. Pentru a face irezistibilă o astfel de lovitură, Washington intenționează să vândă sute și mii de F-35 aliaților europeni și asiatici.
Potrivit Forțelor Aeriene ale SUA, toate F-35A „vor fi certificate nuclear”, nu doar avioanele regimentului aerian 48 al Forțelor Aeriene ale Marii Britanii din Lakenheath. În Europa se intensifică apelurile la crearea de arsenale nucleare continentale care să țintească Rusia. SUA poartă negocieri cu Finlanda privind desfășurarea semnificativă de F-35 la granițele de nord-vest ale Rusiei.
Concepția F-35 - de a nimici inamicul înainte ca acesta să descopere ”invizibilul” - nu a fost niciodată testat în practică. Dar totuși publicația Newsweek a comunicat anterior că noile bombe termonucleare tactice B61-12 vor permite ca F-35 să nimicească într-un singur zbor peste 310 mii de locuitori ai Moscovei (bomba ar trebui să cadă în partea centrală a capitalei ruse), sau 360 de mii de locuitori ai Sankt Petersburgului.
Washingtonul mizează pe utilizarea masivă a armelor nucleare tactice de către vasalii europeni împotriva Federației Ruse. Dacă în timpul conflictului armat al SUA și NATO cu Rusia (sau China) cel puțin 10% dintre ”Fulgerele” cu bombe termonucleare la bord își vor atinge țintele, jocul american își are rostul. Mai ales dacă pentru toate obrăzniciile vor plăti (la propriu și la figurat) în temei vasalii europeni și asiatici ai SUA.
De fapt, ei plătesc deja. Costurile de exploatare ale avionului de luptă F-35 sunt de aproximativ 35 de mii de dolari pe oră. Serie de catastrofe aviatice în Europa și Asia în condiții de exploatare non-combat i-au creat avionului F-35 o reputație descurajantă. Belgia chiar a refuzat livrarea primului lot de F-35A, considerându-le „nesatisfăcătoare din punct de vedere tehnic”.
Dar pentru majoritatea aliaților kamikaze și a „loviturii globale” a SUA sortite nimicirii vor merge și așa.
Истребитель пятого поколения F-35 Lightning II  - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2023
Editoriale
„Investigarea prăbușirii”. Pentagonul este îngrijorat de evoluția situației cu F-35
Fluxul de știri
0