Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tiraspolul condamnă atacul de ieri cu dronă

CC BY 2.0 / Taco Witte / Tiraspol, TransnistriaTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2024
Abonare
Tiraspolul condamnă atacul de ieri cu dronă asupra unității militare din stânga Nistrului
CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Autoritatea responsabilă de relațiile externe ale administrației regiunii transnistrene a Republicii Moldova condamnă atacul de ieri asupra unei unități militare, despre care spune că a fost un atac terorist.
„Condamnăm acest act terorist și orice acțiuni similare care amenință viața, pacea și securitatea oamenilor de pe malul Nistrului, ceea ce reprezintă o provocare pentru toate statele cu adevărat interesate de stabilitatea regională”, precizează instituția de la Tiraspol.
Tiraspol mai precizează că în ultimii trei ani au existat o serie de atacuri teroriste asupra regiunii.
„Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldovenești Nistrene a adresat participanților internaționali în formatul „5+2” un apel la o poziție proactivă pentru a suprima acțiunile teroriste împotriva Transnistriei pașnice, a preveni escaladarea tensiunii și a asista la crearea condiţiilor pentru o reglementare civilizată a conflictului moldo-transnistrean”, mai este precizat în comunicatul de presă citat.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2024
Moldova și Rusia
Zaharova a numit „ridicolă” declarația Chișinăului despre neimplicarea Kievului
Fluxul de știri
0