Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Zaharova a numit „ridicolă” declarația Chișinăului despre neimplicarea Kievului

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2024
Abonare
Zaharova a numit „ridicolă” declarația Chișinăului despre neimplicarea Kievului în incidentul de azi cu drona care a lovit un elicopter în Transnistria.
CHIȘINĂU, 17 mart - Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a venit cu un comentariu legat de atacurile regimului de la Kiev în timpul alegerilor președintelui Federația Rusă, pe care le-a calificat drept teroriste. În contextul lor ea a comentat și incidentul de azi de la unitatea militară din preajma orașului Tiraspol.
Ea a numit incidentul drept „încercare evidentă de a zgudui situația în Transnistria și de a semăna panică în rândul alegătorilor la alegerile prezidențiale din Rusia”. E vorba despre lovitura de acu o dronă asupra unui aerodrom militar din preajma Tiraspolului, soldat cu distrugerea completă a unui elicopter de transport transnistrean.
„Acest lucru nu a afectat determinarea cetățenilor ruși, dintre care, de altfel, peste 220 de mii de oameni locuiesc în Transnistria, de a merge în continuare la secțiile de votare”, a subliniat Zaharova.
Ea a spus că „declarațiile autorităților moldovenești despre presupusa neimplicare a regimului de la Kiev în acest atac par ridicole”.
„Pe 17 martie, în plin proces de vot la alegerile prezidențiale din Federația Rusă, când sute de mii de cetățeni ruși din întreaga țară și conaționali din străinătate s-au îndreptat către secțiile de votare pentru a-și exercita dreptul constituțional de a alege șeful statului, regimul de la Kiev a efectuat un nou bombardament asupra Belgorodului”, s mai spus Zaharova.
Ea a precizat că în urma acestui act terorist josnic a murit o tânără de 16 ani și că „forțele armate ucrainene țintesc clădirile rezidențiale și locurile aglomerate”.
„După cum au spus mai devreme, în Rusia sunt înregistrate toate crimele regimului neo-nazist de la Kiev, ai căror lideri și autorii atacurilor teroriste vor suporta pedepsele meritate și inevitabile”, a mai spus Zaharova.
Elicopter, imagine simbolică, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2024
Republica Moldova
Drona care a lovit o unitate militară transnistreană ar fi venit dinspre Odesa
Fluxul de știri
0