Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu va susține azi o conferință de presă la Palatul Republicii

© Sputnik / OsmatescoPreședintele Republicii Moldova Maia Sandu
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2024
Abonare
Maia Sandu va susține azi o conferință de presă la Palatul Republicii
CHIȘINĂU, 18 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova Maia Sandu va ține azi o conferință de presă pe tema referendumului privind parcursul European.
Evenimentul va avea loc la Palatul Republicii la ora 11.00.
De ce a fost ales acest loc și nu clădirea Președinției? Precizări oficiale nu sunt făcute.
Cei de la Președinție precizează că Sandu urmează să vorbească despre organizarea referendumului de aderare a Moldovei la UE, după ce ea a avut o serie de consultări cu cetățenii și organizațiile acestora.
E de subliniat aici că niciunul dintre partidele proeuropene din Moldova nu susține ideea referendumului înainte de finalizarea negocierilor cu Comisia Europeană.
Mai mult, practic toți politicienii din Moldova acuză guvernarea că râvnește acest referendum pentru a-l transforma în principalul cal de bătaie al Maiei Sandu în alegerile prezidențiale. Adică, o acuză că vrea să-și dreagă imaginea și să-și sporească șansele de a fi realeasă folosind în acest sens bani bugetari, o procedură constituțională și instituțiile statului.
Михаил Попшой принес присягу в качестве министра иностранных дел Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2024
Politică
Maia Sandu va primi din nou premiul pentru democrație
Fluxul de știri
0