Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu va primi din nou premiul pentru democrație

© Sputnik / OsmatescoМихаил Попшой принес присягу в качестве министра иностранных дел Молдовы
Михаил Попшой принес присягу в качестве министра иностранных дел Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2024
Abonare
Pentru a doua oară în acest an, Maia Sandu va primi un premiu internațional cu o recompensă în bani.
CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a obținut la Leipzig premiul Robert Blum pentru democrație, care este însoțit de un premiu în bani în valoare de 25.000 de euro. Știrea despre aceasta a fost publicată pe site-ul oficial al administrației din Leipzig.
Publicația notează că premiul va fi acordat pentru prima dată în acest an, iar decernarea are loc sub patronajul președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.
Premiul a fost acordat Maiei Sandu pentru "angajamentul său exemplar, în spiritul lui Robert Blum, de neclintit în favoarea democrației și a bună înțelegere europeană". În circumstanțe politice și economice extrem de dificile, ea a dat dovadă de curaj, perseverență și incoruptibilitate în urmărirea obiectivelor sale politice. Ea luptă pentru democratizare și respectarea statului de drept, precum și pentru integrarea în Uniunea Europeană".
La rândul său, Maia Sandu a mulțumit Consiliului de Administrație pentru acest premiu.
"Consider acest premiu ca fiind o evaluare a eforturilor comune ale colegilor mei și ale multor alte persoane care sunt angajate în dezvoltarea democratică și internațională a Republicii Moldova", a declarat Sandu.
De asemenea, președinta și-a exprimat dorința ca suma în numerar a Premiului Robert Blum, în valoare de 25 de mii de euro, să fie donată în numele ei unei organizații non-profit din Moldova.
Acesta este cel de-al doilea premiu cu recompensă în bani acordat președintelui moldovean în acest an. În ianuarie, Sandu a primit premiul Timișoara pentru valori europene. Distincția a fost însoțită de un premiu în bani în valoare de 30.000 de euro. Ulterior, Maia Sandu a declarat că partea bănească a premiului va fi trimisă către Prietena Mea, o organizație care ajută copiii.
Fluxul de știri
0