Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

99,75% din buletine prelucrate: Putin acumulează 87,29 la sută

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2024
Vladimir Putin
Abonare
După ce 99,75% din buletinele de vot au fost prelucrate, Putin acumulează 87,29 la sută din voturi
CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Președintele Rusiei Vladimir Putin este reales în funcție cu un scor record de 87,29 la sută din sufragii, potrivit datelor făcute publice de Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse.
Vladimir Putin obține astfel un mandat de încă șase ani, la finalul cărora el va fi conducătorul cu cel mai mare termen de aflare în fruntea Rusiei în ultimii 200 de ani.
Regiunea transnistreană a Republicii Moldova este una dintre zonele în care pentru Putin au votat aproape toți participanții la alegeri: 97 la sută.
Dintre cei 2092 de cetățeni ruși care au votat la ambasada rusă de la Chișinău, pentru actualul lider de la Kremlin și-au dat votul 85%.

Prezența la urne la aceste alegeri a fost una record în istoria Rusiei moderne: la secțiile de votare au venit peste 87,1 milioane de ruși, adică 77,44% dintre alegători, potrivit autorității electorale centrale.
Ministerul chinez al Afacerilor Externe, Papa de la Roma Francisc și președintele Iranului sunt printre primii care deja l-au felicitat pe Vladimir Putin cu victoria în alegeri.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2024
Rusia
Lavrov a comparat abordările Rusiei și Occidentului la formarea politicii externe
Fluxul de știri
0