Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a comparat abordările Rusiei și Occidentului la formarea politicii externe

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2024
Abonare
Lavrov: Politica Rusiei este de natură strategică și pe termen lung
CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Rusia practică o politică externă bazată pe interesele sale naționale, indiferent de ciclurile electorale, ca și în Occident, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov, la o întâlnire ceremonială cu ocazia aniversării a 90 de ani a Academiei Diplomatice ruse.
„Linia noastră pe arena internațională este neoportunistă, pe termen lung, de natură strategică. <...> Această linie este dictată de interesele naționale fundamentale ale statului nostru, ale tuturor popoarelor Federației Ruse, nu de cicluri electorale, ca în multe țări așa-zis democratice”, a spus Ministrul rus al Afacerilor Externe.
El a subliniat că acest lucru a fost confirmat din nou, clar și fără echivoc de Vladimir Putin în interviul cu Dmitri Kiseliov pe 13 martie.
Politica liderului rus se bucură de sprijinul maxim posibil al populației, a continuat Lavrov. El și-a exprimat încrederea că alegerile viitoare vor confirma din nou acest lucru.
Interviul lu iVladimir Putin jurnalistului Dmitri Kiseliov - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2024
Rusia
Putin: Rusia se află pe calea dezvoltării sale strategice și nu se va abate de la ea
Fluxul de știri
0