Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kremlinul a comentat încercările SUA de a-și restabili capacitățile militare în Arctica

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaФедеральный просветительский марафон "Новые горизонты". День первый
Федеральный просветительский марафон Новые горизонты. День первый - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2024
Abonare
Peskov: Arctica rămâne un teritoriu al unei concurențe intense
CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Arctica rămâne un teritoriu al unei concurențe intense; Rusia consideră regiunea ca fiind strategică din punct de vedere economic, a declarat secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov.
„Aceasta nu este o provocare nouă. Din păcate, Arctica a fost și rămâne mereu un teritoriu al concurenței destul de intense. Noi, fiind o țară arctică, de fapt cea mai mare țară arctică de pe glob, desigur, considerăm aceasta ca o regiune strategică, importantă pentru noi, în primul rând din punctul de vedere al exploatării sale economice în conformitate cu toate normele și regulile de protecție a mediului”, a spus Peskov.
Business Insider a scris anterior că Statele Unite încearcă să-și restabilească capacitățile militare în Arctica pentru a contracara Rusia și China în regiune. În special, subliniază publicația, Washingtonul speră să-și umfle „mușchii care s-au atrofiat de mai bine de 20 de ani” în Arctica.
Президент РФ В. Путин принял участие в заседании Совета глав государств – членов ШОС - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2023
Rusia
Putin a cerut companiilor să participe activ la proiectele sociale din Arctica
Fluxul de știri
0