Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Recean vrea să fie dați cu capul de asfalt deja cei care călătoriesc la Moscova?

© Sputnik / OsmatescoDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2024
Dorin Recean
Abonare
Recean și datul cu capul de asfalt: despre amenințările lui privind călătoriile la Moscova
CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. Premierul moldovean Dorin Recean a declarat că politicienii moldoveni ar putea fi urmăriți penal "pentru acțiuni împotriva statului" legate de vizitele lor în Rusia.
"Vom continua să identificăm acele persoane care subminează statul Republica Moldova. (…) Așteptarea mea, așteptarea cetățenilor, este că toți acești oameni care lucrează împotriva statului, împotriva cetățenilor, să fie aduși în fața justiției și să se întâmple ceea ce scrie în Codul penal”, a răspuns premierul. Întrebat dacă politicienii moldoveni ar putea fi trași la răspundere pentru aceste vizite, Recean a comunicat: „Corect… pentru acțiunile împotriva statului”, a declarat Recean.
Actualul premier moldovean s-a remarcat acum câțiva ani prin propunerea de a da pe cineva cu capul de asfalt. Era vorba despre o discuție telefonică interceptată probabil ilegal, dar până la urmă contează esența ei și nu căile prin care societatea a ajuns să-i afle conținutul.
De când este premier el și-a permis în repetate rânduri să atace public prin felurite declarații politice magistrații care au adoptat hotărâri judecătorești diferite decât cele râvnite de Recean, fapt pentru care a fost criticat dur de cei mai respectați juriști din Moldova, dar și de opoziție.
Azi zeci de mii de moldoveni, dacă nu chiar sute de mii, sunt legați economic de Rusia. Oamenii sunt nevoiți să călătorească în Rusia folosind rute foarte scumpe. Guvernarea actuală nu face nimic pentru a le ușura oamenilor această povară.
Eugenia Guțul - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2024
Politică
Bașcanul Guțul cere ajutor din partea Rusiei pentru pensionarii din regiuna găgăuză
Fluxul de știri
0