Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bașcanul Guțul cere ajutor din partea Rusiei pentru pensionarii din regiuna găgăuză

© Photo : Telegram / Federation CouncilEugenia Guțul
Eugenia Guțul - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2024
Eugenia Guțul
Abonare
Bașcanul Guțul cere ajutor din partea Rusiei pentru pensionarii din regiuna găgăuză
CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, i-a solicitat Rusiei să le permită rezidenților acestei autonomii a Republicii Moldova să deschidă de la distanță conturi în Federația Rusă pentru a primi suplimente la pensii și salarii.
Ea a amintit că în urmă cu ceva timp echipa bașcanului a găsit sponsori care să-i ajute pe locuitorii nevoiași din Găgăuzia, dar Chișinăul nu a permis să se organizeze aceste plăți.
„Sponsorii chiar au transferat bani în bugetul Găgăuziei, dar aceste fonduri au fost sechestrate de Guvernul central. Încă o dată vreau să subliniez că toate contractele de sponsorizare erau absolut legale, cu toate actele necesare. Prin urmare, am apelat la autoritățile ruse cu o solicitare de a permite rezidenților să deschidă conturi de la distanță”, a explicat Guțul.
Ea a mai spus că Rusia intenționează să-și deschidă piața pentru companiile moldovenești din regiunea găgăuză.
„Chiar acum discutăm și stabilim cu partenerii noștri ruși cifrele concrete pentru facilități la accize, taxe și așa mai departe. Deocamdată pot spune că exportatorii găgăuzi vor primi, cel mai probabil, avantaje foarte serioase în comparație cu alte regiuni ale Moldovei”, a spus Guțul.
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2024
Rusia
Kremlinul dezminte acuzațiile lui Sandu privind șantajul energetic al Moldovei
Fluxul de știri
0