Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu ar putea să-i lipsească de cetățenie pe Șor și Plahotniuc

© Sputnik / StringerMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2024
Abonare
Sandu ar putea să-i lipsească de cetățenie pe Șor și Plahotniuc
CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Președinția Republicii Moldova examinează posibilitatea de a le retrage cetățenia Republicii Moldova lui Vladimir Plahotniuc și lui Ilan Șor.
Adrian Băluțel, șeful adminsitrației prezidențiale a declarart la acest subiect că potrivit Legii cetățeniei Republicii Moldova, articolul 23, cetățenia Republicii Moldova poate fi retrasă printr-un decret al Președintelui Republicii Moldova persoanei care c) a săvârșit fapte deosebit de grave prin care se aduc prejudicii esențiale statului, dovedite de instanța de judecată.
El a mai spus că „cele 2 persoane menționate, în calitate de cetățeni moldoveni, trebuie să răspundă în fața legii pentru crimele comise împotriva statului și furtul din banii oamenilor, să răspundă în pușcăriile moldovenești în fața legislației Republicii Moldova. Vom examina solicitarea transmisă de retragere a cetățeniei lui Șor și Plahotniuc și vom reveni cu o informare publică la subiect”.
Anatolie Nosatîi - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2024
Politică
Ministrul Apărării: Radarul va putea detecta obiecte, dar nu și să le doboare
Fluxul de știri
0