Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Președintele Rusiei - despre NATO, liniile roșii, arma nucleară și apărarea țării

© Sputnik / Гавриил Григоров / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin, interviu jurnalistuluii Dmitri Kiseliov
Vladimir Putin, interviu jurnalistuluii Dmitri Kiseliov - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2024
Vladimir Putin, interviu jurnalistuluii Dmitri Kiseliov
Abonare
Președintele Rusiei a vorbit în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Dmitri Kiseliov despre modul în care țara este gata să se apere și de ce triada nucleară a Rusiei este cea mai modernă.
CHIȘINĂU, 13 martie - Sputnik. Nimeni nu va ține cont de opinia Rusiei și dacă nu se va apăra pe sine, consecințele ar putea fi catastrofale, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în interviul acordat jurnalistului Dmitri Kiseliov.
El a răspuns astfel la întrebarea despre prețul pe care este gata să-l plătească Rusia pentru provocarea cu care este nevoită să se confrunte istoric.
"Nimeni nu ne va ține cont de opiniile noastre dacă nu suntem în stare să ne apărăm singuri pe noi. Și consecințele ar putea fi catastrofale pentru statalitatea rusă", a spus Putin.
Țările care declară că nu au linii roșii în raport cu Rusia trebuie să înțeleagă că atunci nici Rusia nu va avea astfel de linii, a menționat de asemenea președintele.
Vorbind despre statele mici ale Europei, Putin a subliniat că în Rusia ele sunt tratate cu respect, în pofida a orice. În același timp, liderul rus a subliniat că aceste state mici care îndeamnă la „înăsprirea politicii față de Rusia și luarea unor măsuri extreme, inclusiv trimiterea de trupe și așa mai departe” sunt acele state care nu vor simți asupra lor consecințele declarațiilor provocatoare pe care le fac și ei înțeleg acest lucru.
"Dar iată acei care le-ar putea resimți, ei se comportă cu mai multă reținere. Și pe bună dreptate", a adăugat președintele.

Triada nucleară a Rusiei este mai modernă decât oricare alta

Prin crearea rachetelor ”Avangard”, Rusia a redus la zero investițiile americane în sistemul de apărare antirachetă, a menționat Vladimir Putin.
Totodată, Rusia este gata să folosească arma nucleară în cazul în care este vorba de existența statului rus, subminarea suveranității și independenței țării, a subliniat Vladimir Putin.
„Armele există pentru a fi folosite. Noi avem propriile noastre principii. Ce spun acestea: că suntem gata să utilizăm armamentele, inclusiv orice armamente, inclusiv cele despre care ați menționat, dacă este vorba de existența statului rus, de prejudicierea suveranității și independenței. Avem totul precizat în Strategia noastră, nu am schimbat-o", a menționat președintele Rusiei.
Potrivit acestuia, triada nucleară a Rusiei este mai modernă decât triadele altor țări, iar acest lucru este confirmat de specialiști.
"Triada noastră, triada nucleară, este mai modernă decât orice altă triadă. Iar astfel de triade avem de fapt numai noi și americanii. Și noi am avansat mult mai mult aici. La noi ea este mai modernă - întreaga componentă nucleară", a menționat Putin.

Rusia ar putea efectua teste nucleare

Dacă SUA vor efectua teste nucleare, Rusia ar putea face același lucru, a declarat Vladimir Putin.
„Dacă ei vor efectua astfel de teste - nu exclud, nu este obligatoriu, avem, nu avem nevoie de asta, trebuie să ne mai gândim, dar nu este exclus că am putea face același lucru ", a afirmat el.
Președintele Rusiei a menționat că există un acord cu privire la interzicerea testelor de acest gen. Statele Unite nu au ratificat acest Tratat cu privire la interzicerea totală a testelor nucleare (CTBT), iar Rusia și-a retras ratificarea pentru a respecta paritatea.
"Deoarece acordul nu a fost ratificat de către Statele Unite, el nu a intrat definitiv în vigoare, pentru că nu a întrunit numărul necesar de ratificări. Cu toate acestea însă, noi urmăm aceste acorduri", a declarat Putin.
Dar Statele Unite examinează posibilitatea efectuării unor astfel de teste, a adăugat el.
"Acest lucru se datorează faptului că atunci când apar noi focoase, după cum cred unii experți, nu este suficient să le testezi doar pe computer, ele trebuie testate în forma lor naturală. Iată astfel de idei există în anumite cercuri din Statele Unite, ele plutesc în aer, pot exista. Noi știm despre asta. Și de asemenea urmărim", a spus președintele rus.
Vorbind despre aderarea Suediei și Finlandei la NATO, Putin a subliniat că acesta a fost un pas fără sens, pur și simplu aceste state au dorit să se afle „sub o anumită umbrelă”. Totodată, liderul rus a menționat că, din cauza aderării Suediei și Finlandei în Alianță, la granițele lor vor apărea trupe și sisteme de atac rusești.
Interviul lu iVladimir Putin jurnalistului Dmitri Kiseliov - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2024
Rusia
Putin: Rusia se află pe calea dezvoltării sale strategice și nu se va abate de la ea
Fluxul de știri
0