Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan a comparat guvernul israelian cu naziștii

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaRecep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2024
Abonare
Erdogan: Netanyahu și guvernul său și-au echivalat numele cu naziștii
CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. Premierul israelian Benjamin Netanyahu și guvernul său s-au pus alături de unii „naziști din zilele noastre”, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan.
„Din 7 octombrie (declanșarea ostilităților din Gaza – n.red.), ne-am confruntat cu multe incidente rușinoase care ne-au frânt inimile. Netanyahu și guvernul său, ca urmare a crimelor împotriva umanității pe care le-au comis în Fâșia Gaza, au echivalat numele lor cu Hitler, Mussolini... drept naziștii de astăzi”, a declarat sâmbătă liderul turc.
Potrivit acestuia, din prima zi a „atacurilor israeliene asupra Gaza”, Turcia și-a mobilizat toate forțele și mijloacele.
„Am vorbit în numele palestinienilor la întâlnirile internaționale la care am luat parte. Săptămâna aceasta l-am primit la Ankara pe președintele palestinian Mahmoud Abbas. Suntem una dintre acele țări care nu uită masacrul din Gaza... Dacă 15 ani în urmă, Tayyip Erdogan a stat în fața ucigașilor, spunând „un minut” (vorbim despre celebra frază a lui Erdogan în timpul dezbaterii de la Forumul de la Davos - n.red.), apoi astăzi el (deja - n.red.) stă ferm pe aceeași punct”, a spus Erdogan.
La 7 octombrie 2023, Israelul a fost supus unui atac cu rachete la scară fără precedent din Fâșia Gaza, ca parte a Operațiunii Al-Aqsa Flood, anunțată de aripa militară a mișcării palestiniene Hamas. După aceasta, luptătorii organizației au intrat în zonele de frontieră din sudul Israelului, unde au deschis focul atât asupra militarilor, cât și asupra civililor și au luat, de asemenea, peste 200 de ostatici. În Israel, conform ultimelor date ale autorităților, aproximativ 1,2 mii de persoane au fost ucise, acest număr include civili, soldați, cetățeni străini și muncitori și, de asemenea, s-a raportat că peste 5 mii au fost răniți.
Suedia, drapel, Palatul Regal - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2024
Internațional
Suedia a devenit membră NATO
Fluxul de știri
0