Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Acum 90 de ani s-a născut Iurii Gagarin

© Sputnik / Mark GankinPiloții cosmonauți, eroi ai URSS, Iurii Gagarin (în dreapta) și Pavel Popovici
Piloții cosmonauți, eroi ai URSS, Iurii Gagarin (în dreapta) și Pavel Popovici - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2024
Abonare
Acum 90 de ani, pe 9 martie, s-a născut Iurii Gagarin
CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. Iurii Gagarin s-a născut acum 90 de ani. Fostul prim-adjunct al Academiei Forțelor Aeriene Jukovskii, Veaceslav Markov, a povestit mai multe întâmplări interesante legate de primul cosmonaut.
La examenul de matematică superioară, Gagarin a răspuns „între nota patru și cea de cinci” (5 fiind cea mai mare notă), iar profesorul i-a dat „bun”, lipsindu-l în cele din urmă de medalia de aur.
Apoi a regretat extrem de mult. El a spus asta: "Iura a răspuns între un cinci și un patru. Poate că aș fi dat altcuiva un 5, dar eu eram principial față de Iura".
Înainte de zborul în spațiu, Gagarin era un locotenent superior, iar după decolare, ministrul Apărării Malinovski a propus promovarea lui timpurie la gradul de căpitan. La care Hrușciov spune: „Nu fi rău, dă-mi imediat gradul de maior”.
La absolvirea academiei, se presupunea că Gagarin va urma calea unui om de știință. Asta a fost cu o lună înainte de moartea lui.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2024
Rusia
Zaharova:Autoritățile moldovenești folosesc legile pentru reglarea conturilor cu oponenții
Fluxul de știri
0