Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova:Autoritățile moldovenești folosesc legile pentru reglarea conturilor cu oponenții

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2024
Abonare
Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse a comentat amenințările autorităților moldovenești la adresa guvernatorului Găgăuziei.
CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. Amenințările oficiale de la Chișinău la adresa șefei autonomiei găgăuze din Moldova, Evghenia Guțul, arată că președinta republicii, Maia Sandu, folosește statul de drept pentru reglări de conturi și presiuni politice, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
Ea a reamintit faptul că autoritățile moldovenești nu au acceptat alegerea democratică și legitimă a locuitorilor din autonomia găgăuză care au votat în favoarea alegerii lui Guțul în funcția de bașcan, după care a trebuit să iasă ulterior la proteste și să-și apere alegerea.
"Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, nici măcar nu se rușinează de acțiunile sale, deși toată lumea înțelege foarte bine că ea folosește statul de drept pentru exact contrariul legii. Și anume ca element de reglare de conturi politice, de presiune, iar în acest caz, în opinia mea, este evident, amenințări directe la adresa persoanei, în spatele căreia se află nu doar voturile alegătorilor, ci și lupta alegătorilor ei, a electoratului ei (mă refer la Guțul), care pentru a doua oară a confirmat, ieșind literalmente în stradă, rezultatele voinței lor", a declarat Zaharova într-un comentariu pentru RT.
Potrivit ei, sub masca democrației, autoritățile moldovenești încearcă să construiască o dictatură.
Anterior, purtătorul de cuvânt al guvernului, Daniel Vodă, a declarat că deplasările politicienilor moldoveni în Rusia și comunicarea cu liderii ruși "nu servesc intereselor cetățenilor moldoveni".
Procurorul general interimar al Republicii Moldova, Ion Munteanu, a declarat că instituția a colectat dovezi potrivit cărora guvernatorul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a fost implicată în acțiuni criminale și că un dosar penal în care este implicată guvernatoarea va fi trimis în curând în instanță.
Liderul partidului interzis "Șor", Ilan Șor, a declarat joi că la Chișinău se pregătește arestarea șefei Găgăuziei imediat după întoarcerea acesteia din Rusia.
Fluxul de știri
0