Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu și Emmanuel Macron au semnat două acorduri de cooperare

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaMaia Sandu si Emmanuel Macron
Maia Sandu si Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2024
Abonare
Maia Sandu în timpul vizitei la Palatul Elysee a discutat cu omologul său francez care sau soldat cu semnarea a două acorduri interstatale
CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. Aflată într-o vizită de lucru la Paris, Maia Sandu a discutat cu omologul său francez, Emmanuel Macron.
În alocuțiunea sa, șefa statului a mulțumit autoritățulor franceze cu privire la sprijinul acordat țării noastre.
„Franța a fost alături de noi, oferindu-ne sprijin în ultimii doi ani de tulburări, provocate de acțiunile Rusiei. Franța este alături de noi pe măsură ce avansăm în parcursul nostru către aderarea la Uniunea Europeană. Și pentru aceasta, îmi exprim profunda recunoștință domnului Președinte Macron și poporului francez”, a menționat șefa statului.
Vizita de lucru efectuată de Maia Sandu la Palatul Elysee s-a soldat cu semnarea unor acorduri de apărare și cooperare economică.
În discursul său, șefa statului a menționat că relațiile cu Republica Franceză au fost destul de intense până la momentul de față, iar odată cu apropierea țării noastre de UE aceste relații dintre aceste două state se vor intensifica tot mai mult.
„Cooperarea noastră în domeniul apărării se intensifică, iar achiziția recentă a unui radar aerian de înaltă performanță este un exemplu. Peste două sute de companii franceze sunt active în Moldova, oferind beneficii reciproce ambelor economii. Pe măsură ce ne vom apropia de UE, știm că implicarea companiilor va crește. Pregătirea pentru aderarea la UE ne consolidează deja economia și ne consolidează rezistența”, a conchis Sandu.
Fluxul de știri
0