Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Guvernul a propus crearea camerelor agricole în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausSectorul zootehnic din Moldova
Sectorul zootehnic din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2024
Abonare
Se preconizează că camerele agricole vor avea două niveluri și vor servi la implementarea celor mai bune practici și tehnologii.
CHIȘINĂU, 7 martie - Sputnik. În Moldova vor fi create camerele agricole, un sistem instituțional care va contribui la realizarea priorităților de dezvoltare în sectorul agrar și în mediul rural, proiectul respectiv fiind aprobat de Guvern în cadrul ședinței de miercuri.
Se preconizează că aceste camere vor avea două niveluri: național și regional.
Proiectul are ca scop sprijinirea dezvoltării agriculturii și utilizarea activă a noilor tehnologii, inovații și bune practici. În plus, prin intermediul camerei agricole, fermierii vor putea coopera cu autoritățile, instituțiile și organizațiile naționale și internaționale pentru a aborda probleme specifice și pentru a-și promova interesele.
Camerele agricole vor oferi fermierilor acces la resursele și informațiile necesare, inclusiv la programe de formare și de finanțare, facilitând schimbul de cunoștințe și de experiență între membri. Un fermier poate fi membru doar al unei singure camere regionale de agricultură.
Documentul urmează să fie analizat și adoptat în Parlament.
Fluxul de știri
0