Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin

© Photo : Евгения Гуцул / TelegramPreședintele rus, Vladimir Putin și Bașcanul Găgăuziei, Eugenia Guțuțu.
Președintele rus, Vladimir Putin și Bașcanul Găgăuziei, Eugenia Guțuțu. - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2024
Președintele rus, Vladimir Putin și Bașcanul Găgăuziei, Eugenia Guțuțu.. Foto de arhivă
Abonare
Președintele rus și bașcanul autonomiei găgăuze au avut o discuție în marja Festivalului Mondial al Tineretului.
CHIȘINĂU, 7 martie - Sputnik. În cadrul Festivalului Mondial al Tineretului de la Sirius, bașcanul Găgăuziei, Eugenia Guțul, s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin.

"Vladimir Putin a discutat cu mine despre problemele regionale și geopolitice complexe, în epicentrul cărora se află Găgăuzia noastră. L-am informat pe Vladimir Vladimirovici despre acțiunile fără de lege ale autorităților din Republica Moldova, care se răzbună pe noi pentru poziția noastră civică și loialitatea față de interesele naționale", a scris Guțul pe canalul său de Telegram.

De asemenea, ea a subliniat că autoritățile centrale " pas cu pas retrag competențele" autonomiei, limitează bugetul și provoacă "instabilitate și destabilizare în Găgăuzia și în întreaga țară".
"Liderul rus a promis că va susține Găgăuzia și poporul găgăuz în apărarea drepturilor, puterilor și pozițiilor noastre legitime pe arena internațională", a conchis bașcanul.
Fluxul de știri
0