Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Participanții la FMT le transmit rușilor cuvinte de recunoștință

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2024
Abonare
Zaharova a relatat despre întâlnirile cu participanții la Festivalul Mondial al Tineretului.
CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. La Festivalul Mondial al Tineretului de la ”Sirius” au venit participanți dintr-un număr „record” de țări, a menționat reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse, Maria Zaharova, în cadrul emisiunii sale de autor de la radioul Sputnik.
"Douăzeci de mii de persoane au fost la deschidere. <...> Un număr record de țări. Sunt atât compatrioți, cât și oameni care nu vorbesc deloc rusa și nu au avut niciodată nici un fel de legături cu statul rus. Toate continentele sunt reprezentate, toate colțurile lumii sunt reprezentate”, a spus diplomatul.
Pentru participanți a fost pregătit un program uimitor, a menționat ea.
Potrivit acesteia, mulți participanți la FMT s-au apropiat de ea și au transmis cuvinte de recunoștință pentru cetățenii ruși.
"Ne roagă să le transmitem cetățenilor țării noastre, rușilor, oamenilor care participă direct sau indirect la soarta lor cuvinte de enormă recunoștință. Sirienii. Nu știți pur și simplu ce înseamnă Rusia pentru sirieni. Aceasta este țara care i-a salvat. Vin tineri care vorbesc despre acest lucru cu sinceritate, cu inima deschisă. Cineva din Bangladesh s-a apropiat și ne-a spus: „Nici nu vă imaginați ce faceți ca țară pentru statul nostru”. Zeci de tineri din Argentina s-au apropiat și au spus că vor să interacționeze cu Rusia. Vietnam, China. Apropo, țări europene: Bulgaria, Slovacia. Au venit tineri din țările Americii de Nord. Ieri au venit participanții din Canada. Eu le-am zis: „Sunt sub incidența sancțiunilor, țineți cont de asta". Iar ei au râs, este amuzant pentru ei să audă asta. Toți au dispoziție pozitivă, multă simpatie și dragoste față de țara noastră. Eu nu pot să nu spun despre acest lucru, pentru că ei m-au rugat să transmită aceste cuvinte cetățenilor Rusiei", a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.
În perioada 1-7 martie, pe teritoriul federal ”Sirius” se desfășoară, prin ordinul lui Vladimir Putin, Festivalul Mondial al Tineretului. Organizatorul evenimentului este ”Rosmolodioji”. RIA Novosti este partenerul informațional generală al Festivalului Mondial al Tineretului-2024.
Participanți la Forumul Internațional al Tineretului, delegația moldovenească - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2024
Internațional
Şeful delegaţiei americane la FMT a făcut o mărturisire neaşteptată
Fluxul de știri
0