Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Şeful delegaţiei americane la FMT a făcut o mărturisire neaşteptată

© SputnikParticipanți la Forumul Internațional al Tineretului, delegația moldovenească
Participanți la Forumul Internațional al Tineretului, delegația moldovenească - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2024
Abonare
Şeful delegaţiei SUA: la Festivalul Mondial al Tineretului s-a văzut clar că ostilitățile în relaţii vin de la Washington.
CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Primirea călduroasă a delegației americane la Festivalul Mondial al Tineretului demonstrează că ostilitatea în relațiile dintre Rusia și SUA provine de la conducerea americană, dar nu de la partea rusă, a declarat pentru RIA Novosti șeful delegației, Caleb Maupin.
Interlocutorul a menționat că, pe fundalul atitudinii SUA față de Rusia, s-ar fi putut aștepta o anumită ostilitate a părții ruse față de delegație. însă oaspeții din Statele Unite au fost întâmpinați extrem de cordial, rușii, potrivit lui Maupin, sunt „foarte bucuroși” să-i vadă pe americani.
„Acest lucru demonstrează iarăși că ostilitatea nu provine de la Rusia, ci din Statele Unite, de la conducătorii americani care intenționează să folosească NATO și alte forțe pentru a impune sancțiuni, a amenința, a pun Rusia în situația în care ea să fie nevoită să se apere pe sine și noile republici prin metode armate. (noile regiuni ale Federației Ruse - n.red.)”, a spus Maupin.
În opinia lui, rușii și guvernul rus vor să aibă relații bune cu America.
Festivalul Mondial al Tineretului se desfășoară în perioada 1-7 martie pe teritoriul federal Sirius prin decretul președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Organizatorul festivalului este ”Rosmolodioji”. RIA Novosti este partenerul informațional generală al Festivalului Mondial al Tineretului - 2024.
Participanți la Festivalul Mondial al Tineretului - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2024
Internațional
Azi a avut loc ceremonia de deschidere a Festivalului Mondial al Tineretului
Fluxul de știri
0