Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin a vorbit la ceremonia de închidere a Festivalului Mondial al Tineretului

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin la ceremonia de închidere a Festivalului Mondial al Tineretului
Vladimir Putin la ceremonia de închidere a Festivalului Mondial al Tineretului - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2024
Vladimir Putin la ceremonia de închidere a Festivalului Mondial al Tineretului
Abonare
Vladimir Putin a vorbit la ceremonia de închidere a Festivalului Mondial al Tineretului
CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Liderul rus Vladimir Putin a vorbit în fața participanților la Festivalul Mondial al Tineretului în cadrul ceremoniei de închidere oficială a evenimentului.
Liderul rus a atins în luarea sa de cuvânt cele mai importante aspecte ale vieții comunității internaționale, dar nu i-au scăpat nici temele mai specifice, cum ar fi Ziua Internațională a Femeii, ce va fi marcată în două zile. El a îndemnat să fie aplaudate femeile.
Președintele rus a mai menționat că toți suntem egali din momentul nașterii și că nu există loc în lume pentru niciun fel de exclusivitate, aroganță sau segregare. Asta se referă inclusiv la comportamentul unor țări, în special SUA, care au încercat să-și aroge posibilități exclusive și dominante, distrugând în acest efort sistemul internațional și echilibrul global create după Al Doilea Război Mondial.
„Dacă ei și-au permis asta, atunci de ce și alte țări nu ar acționa în vederea apărării intereselor lor legitime”, a specificat Putin.
Un alt subiect abordat de el a fost scopul pentru care a fost organizat Festivalul Mondial al Tineretului: „Să fie create condiții pentru libertate, creativitate, prietenie” – a explicat el.
La ceremonia de închidere a Festivalului Mondial al Tineretului a fost cinstită memoria eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei. În tribunele de la ”Sirius” s-a ridicat un simbolic „Regiment Nemuritor”.
Vladimir Putin la întâlnirea cu directorul general al AIEA, Rafael Grossi din 6 martie 2024 - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2024
Rusia
Rusia face totul pentru a îmbunătăți siguranța obiectelor nucleare, a spus Putin
Fluxul de știri
0