Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Mare expoziție de tehnică agricolă la Chișinău - detalii de la ministerul Agriculturii

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaTehniă agricolă, imagine simbolică
Tehniă agricolă, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2024
Abonare
În capitala Republicii Moldova, la MOLDEXPO, va avea loc în curând Expoziției Internaționale Specializate de Mașini, Echipamente și Tehnologii pentru Sectorul Agricol
CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. În perioada 13 – 16 martie 2024, Centrul Internațional de Expoziții MOLDEXPO găzduiește cea de-a XXXXIII-a ediție a Expoziției Internaționale Specializate de Mașini, Echipamente și Tehnologii pentru Sectorul Agricol - MOLDAGROTECH (ediția de primăvară). Evenimentul reunește peste 100 de expozanți, anunță ministerul de resort.
La eveniment se vor aduna expozanți din 8 țări: Republica Moldova, Austria, Italia, Letonia, Polonia, România, Ucraina și Ungaria. Oaspeții vor pune la dispoziția agricultorilor un spectru vast de tehnologii de ultimă oră, destinate îmbunătățirii și optimizării operațiunilor agricole.
Expoziția cuprinde o ofertă vastă de mașini și echipamente agricole, tehnologii moderne, soluții pentru creșterea intensivă a culturilor, îngrășăminte, produse de protecție a plantelor și material semincer. Prezentările și demonstrațiile de echipamente moderne vor avea loc pe tot parcursul celor 4 zile de expoziție, oferind o platformă pentru schimbul de experiențe și cunoștințe între profesioniști.
Un accent sporit este pus pe digitalizarea agriculturii, cu prezentarea Smart Agri Arena, un spațiu dedicat aplicațiilor, soluțiilor digitale și tehnologiilor sofisticate pentru o agricultură de precizie.
Cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare se va desfășura concursul „Util pentru Moldova", organizat pentru a valorifica echipamentele, tehnologiile și materialele performante pentru agricultură.
Expoziția oferă, de asemenea, oportunități de școlarizare în agricultură. În acest sens, vor fi organizate seminare, mese rotunde și discuții. Tinerii specialiști sunt invitați să participe la conferința Agrogenerația, unde vor fi prezentate tendințele actuale în domeniu de către studenții Universității Tehnice din Moldova.
Vadim Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2024
Economie
Ceban: nu există încă premise pentru o nouă reducere a tarifului la gaze naturale
Fluxul de știri
0