Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Satiră politică de la Ion Chicu despre succesele PAS în reforma justiției

© Sputnik / OsmatescoIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2024
Abonare
Satiră politică de la Ion Chicu despre succesele PAS în reforma justiției
CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Ion Chicu, fostul premier al Moldovei, publică azi o scurtă analiză politică în stil satiric despre cele „10 „succese istorice” ale reformei justiției și luptei cu corupția ale Maiei Sandu”.
Cele „10 succese istorice”, despre care scrie Chicu, sunt prezentate astfel:
1.
„Sechestrarea Procurorului General Alexandru Stoianoglo. După aceasta, orice investigație reală a furtului miliardului a fost stopată, iar cele 2,2 mlrd. lei găsite de Stoianoglo, așa și n-au mai fost încasate de stat;
2.
Numirea avocatului personal al Maiei Sandu în funcția de Avocat al Poporului. Pe care doar proxenetul o poate face "funcțională" - vorba ei. Sub presiunea publică - prietena "necunoscută" a Maiei Sandu - a demisionat;
3.
Numirea în funcția de Procuror-șef Anticorupție a fiicei sponsorului Maiei Sandu din SUA. În rezultat, Procuratura Anticorupție a fost discreditată ca niciodată, iar Maia Sandu a tuflit un mare găinaț - vorba ei, pe toată lupta cu corupția.
4.
Alegerea în rezultatul "prevettingului" în Consiliul Superior al Magistraturii a unui membru PAS, prins cu 5 ani în urmă cu mită. Sub presiunea publică, individul corupt a demisionat.
5.
Alegerea în rezultatul "prevettingului" în Consiliul Superior al Procurorilor a unei individe, care la primul exercițiu important fraudează concursul pentru funcția de Procuror General. Sub presiunea publică - "cea trecută de filtrul Maiei" a demisionat.
6.
Alegerea în fruntea Consiliului Superior al Magistraturii a unui ONG-ist analfabet, docil guvernării, care are drept sarcină de partid - subordonarea totală a justiției Maiei Sandu și PAS-ului. În rezultat, șeful lui - Recean, îndrăznește să amenințe deschis și direct judecătorii, inclusiv pentru decizii care-l vizează pe el, direct.
7.
Folosirea "prevettingului" pentru eliminarea din sistem a magistraților tineri, cu reputație ireproșabilă, dar care nu pot fi șantajați de Maia Sandu și PAS, inclusiv Victoria Sanduță, Alexei Paniș, Ion Chirtoacă. În rezultat, după lipsirea acestora de dreptul constituțional de a se apăra la CSJ, tot exercițiul de "prevetting" și alegere a noului CSM a fost compromis.
8.
Repartizarea ilegală a judecătorilor în complete specializate, pentru asigurarea rezultatului comandat de Maia Sandu și PAS. Sun presiunea publică - decizia ilegală a fost anulată.
9.
Compromiterea Centrului Național Anticorupție prin estorcarea de la această instituție de către Maia Sandu a "permisiunii" de a primi mită 30 mii Euro sub formă de "premiu". CNA nu are dreptul legal să interpreteze legile, iar răspunsul pozitiv oferit Maiei Sandu constituie un abuz în serviciu.
10.
Falsificarea actelor de către CNA pentru a împiedica numirea judecătorilor onești în funcție. În rezultat, sistemul anticorupție a foat discreditat, iar comanda politică a devenit legea supremă a acestor organe”.
Chicu precizează că „realizările” descrise sunt doar unele din șirul întreg de eșecuri și fărădelegi comise de guvernarea PAS în procesul "reformei justiției".
„Și toate aceste "succese" au o simplă explicație - Maia Sandu niciodată n-a dorit o justiție independentă, curată. Ea a vrut și vrea un instrument docil, care s-o ajute să se mențină la putere”, punctează fostul premier.
Alexandru Musteață - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2024
Politică
Musteața a lansat ideea că toți cei care contrazic discursul PAS sunt agenți ai Moscovei
Fluxul de știri
0