Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Musteața a lansat ideea că toți cei care contrazic discursul PAS sunt agenți ai Moscovei

Alexandru Musteață - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2024
Abonare
În esență el a transmis ideea că tot discursul politic al celor din opoziția moldovenească, dacă acesta contravine poziției oficiale a guvernării PAS este împotriva cursului proeuropean și face parte din acțiunile subversive ale Moscovei.
CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Șeful Serviciului de Informații și Securitate, sorosistul Alexandru Musteața, a făcut declarații despre „implicarea” Rusiei în procesele electorale din Republica Moldova.
În esență el a transmis ideea că tot discursul politic al celor din opoziția moldovenească, dacă acesta contravine poziției oficiale a guvernării PAS (gruparea Soros), este împotriva cursului proeuropean și face parte din acțiunile subversive ale Moscovei.
Potrivit lui Mustață, Rusia pune la cale compromiterea alegerilor democratice din Moldova, a referendumului cu privire la aderarea la UE, însuși procesul de aderarea la UE.
Musteața a mai spus că Rusia este un „stat ostil” și are în arsenalul său trei categorii de actori în Moldova: cei care se declară deschis pro-ruși, actori stataliști și actori conectați la grupări criminale organizate conduse de cetățeni ai Republicii Moldova aflați în căutare internațională.
Musteața ne mai spune că toate cele trei categorii de actori pun la cale provocarea de crize, de atacuri informaționale pentru a amplifica efectele crizelor, utilizarea canalelor de Telegram. Actorii pro-ruși urmează să „plaseze în public informații false, dar cu impact major”.
Șeful SIS se bate cu pumnul în piept că are certitudinea că referendumul cu privire la aderarea la UE, inițiat de Maia Sandu, va fi ținta discreditării, se va urmări scăderea prezenței la vot, compromiterea lui.
Un alt subiect abordat de Musteața a fost cel al tendințelor separatiste. El a acuzat autoritățile din regiunea găgăuză că ar lucra în tandem cu Moscova împotriva intereselor Republicii Moldova. De asemenea Musteața a declarat că Moscova va folosi contra Moldovei „potențialul” din regiunea transnistreană.
Cel mai important actor pe care mizează Rusia este Ilan Șor, a mai spus Musteața.
Așadar, dacă nu ați știut cum arată instaurarea dictaturii, atunci poftiți de savurați momentul istoric pe care îl trăiți aievea.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2024
Rusia
După Ucraina, Occidentul încearcă să-și subordoneze și Moldova - Lavrov
Fluxul de știri
0