Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Rusia este deschisă dialogului cu țările din vecinătatea imediată - Medvedev

© Sputnik / Екатерина Штукина / Accesați arhiva multimediaDmitri Medvedev la Forumul Internațional al Tineretului
Dmitri Medvedev la Forumul Internațional al Tineretului - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2024
Dmitri Medvedev la Forumul Internațional al Tineretului
Abonare
Medvedev: Federația Rusă nu le dictează nimic țărilor vecine și este deschisă dialogului.
CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Rusia nu le dictează nimic statelor din vecinătatea imediată, nu le aplică sancțiuni și este deschisă dialogului cu acestea, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Rusie, Dmitri Medvedev.
„Vecinătatea imediată, ca concepție, nu este doar o figură de stil, ci reflectarea esenței, un punct cheie. Nu avem dispute teritoriale cu statele care fac parte din această ”centură”. În anii care au trecut de la prăbușirea URSS , am menținut cu ele o cooperare comercială avantajoasă, o comunicare interpersonală confortabilă. Voi menționa, Rusia nu le dictează voința politică vecinilor săi buni, nu-i învață cum să trăiască, nu-i amenință cu sancțiuni", a spus Medvedev la maratonul "Cunoștințe. Primii” al Societății Ruse „Știința”.
Potrivit lui, Federația Rusă și țările din vecinătatea imediată se ascultă reciproc și încearcă întotdeauna să țină cont de interesele lor profunde în cel mai larg sens.
„Ascultăm orice solicitare din partea prietenilor noștri apropiați, a vecinilor noștri. Suntem întotdeauna deschiși dialogului cu liderii responsabili și elitele politice care tratează cu respect și căldură valorile noastre spirituale și morale tradiționale comune, contribuie la dezvoltarea armonioasă și protejarea drepturilor populației vorbitoare de limba rusă din țările lor”, - a adăugat el.
Evenimentul este organizat de Societatea Rusă „Știința” la FMT-2024.
Festivalul Mondial al Tineretului se desfășoară în perioada 1-7 martie pe teritoriul federal Sirius prin decretul președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Organizatorul festivalului este ”Rosmolodioji”. RIA Novosti este partenerul informațional generală al Festivalului Mondial al Tineretului - 2024.
Alexandru Musteață - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2024
Politică
Musteața a lansat ideea că toți cei care contrazic discursul PAS sunt agenți ai Moscovei
Fluxul de știri
0