Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Interviul unui „guru al sorosiștilor moldoveni”, care a precedat declarațiile șefului SIS

© Sputnik / Miroslav Rotari SIS
 SIS - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2024
Abonare
Arcadie Barbăroșie a insistat, între altele, ca regimul actual de la Chișinău să folosească instituțiile din subordine, inclusiv SIS, și să recurgă inclusiv la arestări în rândurile celor care nu se conformează actualului curs politic
CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Șeful SIS, sorosistul Alexandru Musteața, a făcut declarațiile scandaloase de azi după ce acum circa două săptămâni a primit public indicații de la cel mai mare sorosist din Moldova, Arcadie Barbăroșie.
Într-un interviu pentru RFI, publicat pe 14.02.2024, Arcadie Barbăroșie a insistat, între altele, ca regimul actual de la Chișinău să folosească instituțiile din subordine, inclusiv SIS, și să recurgă inclusiv la arestări în rândurile celor care nu se conformează actualului curs politic.
Și iată că la nici trei săptămâni sorosistul mai mic de la SIS a reținut indicațiile prețioase recepționate de la „guru” și a trecut la fapte. E drept că deocamdată acesta face doar insinuări și amenințări, dar dacă avem în vederea cât de mari sunt mizele, atunci trebuie să admitem că represiunile pot avea loc.
Interviul începuse cu tema referendumului Maiei Sandu pentru integrare europeană. Barbăroșie a lăudat-o pe doamna președinte: „Este o inițiativă foarte importantă. Dacă vrem să treacă referendumul pro-european, trebuie de muncit, de explicat lumii că anume acest referendum este foarte important pentru viitorul european al R.Moldova. Președinția ar trebui să comunice mai mult cu cetățenii”, a spus Barbăroșie.
El subliniază că „acest referendum va avea loc odată cu alegerea președintelui”, adică cei de la Soros deja știu că anume așa va fi, chiar dacă institțiile statului încă nu au decis nimic în acest sens și nu a fost stabilit în ce cadru juridic exact ar putea să se realizeze moftul Maiei Sandu.
Și trebuie să spunem despre ceea ce face Kremlinul prin asociații lui din R.Moldova și cu părere de rău sunt mulți asociați aici puternici, care primesc bani și fac raportări privind utilizarea acestor bani. Acești bani sunt folosiți, așa cum face Șor, pentru a obține rezultate politice care sunt declarate nule, dar care sunt susținute în societate. Sau alte partide cum ar fi cel al socialiștilor sau partidul primarului, care se declară pro-european, dar de fapt face alianță cu socialiștii. Trebuie să înțelegem că Kremlinul inițiază aici multe activități și în primul rând sunt activități de dezinformare”, a afirmat Barbăroșie.
El a continuat să dea sfaturi: „Trebuie să folosească instituțiile care sunt subordonate. Și aici vorbim despre Serviciul de Informații și Securitate. Da, are foarte multă treabă, dar trebuie să lupte, să ofere informații pentru a încerca să contracareze toate aceste încercări ale Rusiei. În același timp va fi o luptă și cu acele persoane care sunt direct implicate în acest război hibrid. Trebuie mult mai curajos să se lupte cu ei, inclusiv arestarea și punerea la pușcărie pentru trădare de Patrie. Acest lucru se numește trădare de Patrie”, susține Arcadie Barbăroșie.
Stilul sorosist este și aici inconfundabil: acuzații fără probe, stigmatizări, apel la isterizarea societății contra celor care nu sunt ai lui Soros, apel la arestări (nu contează ce soartă va avea dosarul, important e să-i fie aplicat omului un prejudiciu de imagine) și altele.
Guvernul Recean - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2023
Politică
O nouă agenție marca Soros apare în Molodva, cu mai mult de 40 de angajați
Fluxul de știri
0