Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Despre prima ședință a grupului pentru cadrul macroeconomic, politică fiscală și resurse

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Finanțelor
Ministerul Finanțelor - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2024
Abonare
Întrevederea a reunit reprezentanți ai mai multor ministere care au discutat despre prognoza preliminară a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2024-2027.
CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Ministerul Finanțelor anunță că a convocat prima ședință a grupului de lucru responsabil de cadrul macroeconomic, politică fiscală și cadrul resurselor.
Într-un comunicat oficial al MF se spune că întrevederea a reunit reprezentanți ai mai multor ministere care au discutat despre prognoza preliminară a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2024-2027.
La ședință au participat reprezentați ai Cancelariei de Stat, Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Băncii Naționale a Moldovei, Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Casei Naționale de Asigurări Sociale, Biroului Național de Statistică, Confederației Naționale a Patronatului din Moldova și Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.
Ministerul Finanțelor mai subliniază că prognoza preliminară a principalilor indicatori macroeconomici pentru anii 2024-2027 va sta la baza elaborării Cadrului Bugetar pe Termen Mediu (CBTM) 2025 – 2027.
CBTM este un document prin care se stabilesc obiectivele politicii bugetar-fiscale şi se determină cadrul de resurse şi cheltuieli ale bugetului public național și ale componentelor acestuia în perspectiva de trei ani, amintește ministerul de resort.
Protest la Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2024
Politică
Două tabere pichetează al Curtea Constituțională, în joc e TVA-ul în Găgăuzia
Fluxul de știri
0