Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Două tabere pichetează al Curtea Constituțională, în joc e TVA-ul în Găgăuzia

© Sputnik / OsmatescoProtest la Curtea Constituțională
Protest la Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2024
Protest la Curtea Constituțională
Abonare
Două tabere pichetează al Curtea Constituțională
CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Două tabere pichetează sediul Curții Constituționale, care astăzi urmează să ia o decizie în chestiunea returnării TVA-ului în Găgăuzia. Amintim că membrii Curții au examinat deja, în zilele anterioare, constituționalitatea legii care prevede restituirea TVA-ului agenților economici din Găgăuzia de la bugetul autonomiei găgăuze.
Astăzi, potrivit legii, restituirea TVA către agenții economici ai autonomiei găgăuze se face din bugetul entității autonome în limita veniturilor disponibile.
În cazul lipsei de fonduri, banii vor fi compensați prin transferuri direcționate de la bugetul de stat al Republicii Moldova în următorul an financiar. Anume această prevedere a fost contestată la Curte.
Autoritățile centrale au anunțat că au recurs la acest pas dat fiind că toate fondurile din plata TVA în Găgăuzia au fost încasate la bugetul local, adică de Comrat. Altfel spus, banii primiți de autoritățile autonome nu au participat la rambursarea taxei.
Vlad Filat - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2024
Politică
Filat a vorbit despre posibilele motive ale demisiei lui Stoianoglo
Fluxul de știri
0