Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sindicatul fermierilor francezi promite că va continua acțiunile de protest

© Sputnik / Galina AzuleFermieri în timpul unui protest la Paris
Fermieri în timpul unui protest la Paris - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2024
Fermieri în timpul unui protest la Paris. Foto de arhivă
Abonare
Șeful sindicatului fermierilor francezi a promis că protestele vor continua
CHIȘINĂU, 3 martie - Sputnik. Arnaud Rousseau, președintele principalului sindicat al fermierilor din Franța, FNSEA, promite să continue "acțiunile pe teren", în pofida unei serii de declarații făcute de autoritățile franceze pentru a-i liniști pe fermieri.
" Tăciunii sunt încă în continuare încinși ... Vom continua să organizăm acțiuni pe teren în următoarele două săptămâni.... Au fost multe lucruri prezentate și multe declarații au fost făcute. Sarcina noastră acum este să le materializăm, astfel încât să poată fi văzute în fermele agricole", a declarat Rousseau la BFMTV.
Anterior, premierul francez Gabriel Attal a anunțat că un nou proiect de lege privind garantarea unor prețuri corecte pentru produsele agricole franceze va fi prezentat până în vară. Înainte de aceasta, autoritățile franceze au promis, de asemenea, că vor întări controlul asupra respectării legii Egalim, care îi obligă pe distribuitori să ofere un preț corect pentru produsele agricole.
Cereale - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2024
Internațional
UE promite controale în privința producției ucrainene
În Franța, protestele agricultorilor au luat amploare în ultimele săptămâni. Protestatarii au blocat principalele autostrăzi, împiedicând traficul cu tractoare, grămezi de fân și grămezi de gunoi de grajd. De asemenea, fermierii au aruncat cu gunoi de grajd și deșeuri asupra prefecturilor și clădirilor administrative. Ei au cerut recunoașterea importanței activităților lor și au denunțat politicile agricole ale guvernului, care, în opinia lor, îi fac necompetitivi.
În special, fermierii s-au opus importurilor de produse agricole, restricțiilor privind utilizarea apei pentru irigații, creșterii costului motorinei și măsurilor restrictive de protecție a mediului, precum și creșterii poverii financiare asupra costurilor de producție.
Fluxul de știri
0