Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ce prevede noul produs de creditare a agricultorilor moldoveni

© Sputnik / Mihai CarausBani
Bani - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2024
Abonare
Ce prevede noul produs de creditare a agricultorilo rmoldoveni, lansat la finele săptămânii curente
CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță că un nou produs de creditare pentru sectorul agricol a fost elaborat de MAIA și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.
Instrumentul, potrivit sursei oficiale, a fost consultat cu agricultorii, reprezentanții băncilor comerciale, Ministerului Finanțelor și Inspectoratului Fiscal de Stat.
Produsul este destinat mijloacelor circulante și va fi un instrument permanent. Cu o garanție din partea statului, în valoare de 1 milion 600 mii lei, produsul este deschis tuturor agricultorilor. Pentru a răspunde necesităților imediate, în primul an au fost aprobate condiții speciale care ulterior vor fi modificate.
Astfel, pentru anul 2024, perioada creditului este de până 60 de luni, urmând ca pentru anii viitori să fie ajustată la 36 de luni. De asemenea, perioada de garanție pentru anul 2024 este stabilită de până la 18 luni, cu o reducere ulterioară la 12 luni. Produsul va deveni disponibil începând cu data de 15 martie, iar agricultorii interesați sunt încurajați să se adreseze băncilor la care sunt deserviți pentru a accesa instrumentul financiar.
Protestul fermierilor moldoveni - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2024
Politică
Fermierii moldoveni au obținut promisiunea că vor fi creditați în condiții mai bune
Fluxul de știri
0