Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serghei Lavrov a comentat acțiunile inamice ale occidentalilor în raport cu Rusia

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2024
Abonare
Serghei Lavrov a comentat acțiunile inamice ale occidentalilor în raport cu Rusia
CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Ministrul rus al Afacerilor Externe Serghei Lavrov a declarat că în Ucraina nu sunt doar mercenari străini, ci și cadre militare, printre care britanici și francezi. Aceste declarații au fost făcute la Forumul Diplomatic din Antalya, Turcia.
„Dorința Occidentului de a desfășura trupe în Ucraina după cuvintele lui Macron a fost înregistrate oficial, neoficial ei sunt acolo demult”, a declarat Serghei Lavrov la Forumul diplomatic din Antalya.
Potrivit lui, „în Ucraina nu sunt doar mercenari străini, ci și cadre militare, printre care britanici și francezi”, a adăugat ministrul.
Lavrov a subliniat, de asemenea, că „atunci când în Ucraina au fost adoptate legi împotriva culturii ruse, OSCE a tăcut. Așa cum a tăcut și în legătură cu faptul că în Letonia și Estonia mai este în vigoare statutul de non-cetățean".
OSCE, potrivit lui, nu acordă atenție faptului că etnicilor ruși care trăiesc în Letonia și Estonia nu li se acordă cetățenia, iar acum au început în general să-i deporteze din aceste țări.
Lavrov a comentat și afirmați a șefului Pentagonului despre o posibilă ciocnire între NATO și Rusia în cazul înfrângerii Ucrainei. Potrivit diplomatului rus, asta demonstrează că Statele Unite au un astfel de plan.
Militar german - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2024
Internațional
Dezvăluire: Conducători militari germani au discutat o lovitură asupra Podului Crimeii
Fluxul de știri
0