Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Dezvăluire: Conducători militari germani au discutat o lovitură asupra Podului Crimeii

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaMilitar german
Militar german - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2024
Abonare
Dezvăluire publicată de Margarita Simonian: Conducătorii forțelor armate germane au discutat o lovitură asupra Podului Crimeii
CHIȘINĂU, 1 mart – Sputnik. Potrivit unei descifrări de la o ședință a unor importanți conducători ai armatei Germaniei (Bundeswehr), a fost examinată o eventuală lovitură multiplă asupra Podului Crimeea. Transcripția discuțiilor a fost făcută publică de Margarita Simonian.
Evenimentul scandalos a avut loc, potrivit sursei, pe 19 februarie curent.
Subiectul a fost discutat de șeful departamentului operațiuni și exerciții al Comandamentului Forțelor Aeriene, Graefe, inspectorul forțelor aeriene Gerhartz (în foto) și angajații centrului de operațiuni aeriene Fenske și Frostedte.
Unul dintre ofițeri a amintit de plecarea planificată pentru 21 februarie în Ucraina în vederea coordonării atacurilor asupra țintelor rusești.
Inspectorul Forțelor Aeriene Bundeswehr, care a luat parte la discuția privind atacurile asupra Podului Crimeea, a admis transmiterea a 100 de rachete Taurus către Kiev, în două loturi.
Militarii germani au discutat posibilitatea de a ataca anume cu aceste rachete, folosind avionul de luptă Dassault Rafale. Reprezentantul al Bundeswehrului a declarat că rachetele Taurus, la livrarea în Ucraina, vor fi gata pentru utilizare în 8 luni. Unul dintre participanții la discuție a avut îndoieli dacă lovitura asupra podului va fi eficientă și a întrebat de câte rachete ar fi nevoie pentru el: „pentru el ar putea fi necesare nu 10 și nici chiar 20 de rachete”.
Chestiunea transmiterii rachetelor Taurus către Kiev este discutată activ în ultima perioadă în Germania. Bundestagul a adoptat anterior un proiect de rezoluție privind furnizarea de armamente cu rază lungă de acțiune, dar fără a preciza tipul acestora.
„Dacă nu vor urma dezmințiri și dovezi convingătoare, va trebui reconsiderat în mod radical adevăratul rol al Germaniei în conflictul ucrainean”, astfel a comentat vicepreședintele Consiliului Federației al Rusiei, Constantin Kosaciov, conversația înalților demnitari militari germani.
El a mai menționat următoarele:
„Vom avea toate motivele să considerăm conducerea germană complice direct la crimele naziștilor de la Kiev, pentru care atacurile împotriva țintelor civile și a populației pașnice sunt un lucru obișnuit. Am impresia că anume nemții nu ar trebui să-și pună pentru a doua oară soarta la încercare”.
Anterior, Ministerul Apărării al RFG a refuzat să comenteze informațiile despre respectivele discuții: „Vă rugăm să rețineți că, în principiu, nu comentăm informațiile din mass media și conținutul acestora”.
Emmanuel Macron în prim-plan - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2024
Internațional
Macron este acuzat că i-a făcut un mare rău Kievului
Fluxul de știri
0