Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron este acuzat că i-a făcut un mare rău Kievului

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaEmmanuel Macron în prim-plan
Emmanuel Macron în prim-plan - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2024
Abonare
Macron este acuzat că i-a făcut un mare rău Kievului
CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron despre posibila trimitere de trupe din țările NATO și UE în Ucraina nu au făcut decât să înrăutățească situația de la Kiev. Această opinie este exprimată într-un material al ziarului Politico.
După cum notează publicația, Macron a făcut în mod repetat declarații în cariera sa politică pe care ulterior a trebuit să le retragă.
Cu toate acestea, „menționarea posibilității de a trimite trupe NATO” a relevat o „lipsă flagrantă de înțelegere” a partenerilor săi, precum și a publicului european, care, scrie Politico, este din ce în ce mai îngrijorat de evoluțiile din Ucraina.
Acum, ziarul crede că, pentru a continua sprijinirea Kievului, va fi necesară „puterea colectivă de convingere a tuturor liderilor europeni”.
Încercările de a promova ideea de a trimite trupe în Ucraina nu vor face decât să crească riscul refuzului. Ucraina nu poate decât să aștepte în speranța că situația se va schimba anul viitor, conchide Politico.
președintele turc Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2024
Internațional
Erdogan: Turcia este pregătită pentru a relua procesul de negociere între Ucraina și Rusia
Fluxul de știri
0