Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Armata SUA este îngrijorată de pragul utilizării armei nucleare tactice rusești

© Russian Defence MinistryLansarea rachetei balistice intercontinentale „Sarmat” de la o baza cu locație fixă
Lansarea rachetei balistice intercontinentale „Sarmat” de la o  baza cu locație fixă  - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2024
Lansarea rachetei balistice intercontinentale „Sarmat” de la o baza cu locație fixă . Foto de arhivă
Abonare
Pragul aplicării de către Rusia a armelor nucleare tactice (până la 2000 de unități aeriene, maritime și terestre) s-a dovedit a fi semnificativ mai redus decât se considera anterior.
În războiul proxy cu Rusia, Washingtonul este gata să-și sacrifice vasalii europeni, dar nu este gata pentru un al treilea război mondial global. Armata SUA analizează strategia și tactica trupelor rusești în teatrul de operațiuni ucrainean, apreciază pragul stabilit pentru utilizarea în luptă a armei nucleare tactice a Federației Ruse, după care ar putea urma utilizarea mijloacelor strategice.
Președintele rus Vladimir Putin a vorbit în mesajul său din 29 februarie adresat Adunării Federale despre dorința Occidentului de a face din Rusia un spațiu dependent și pe cale de dispariție. Evident, astfel de planuri sunt sortite eșecului. Forțele armate ale Federației Ruse își sporesc puterea și realizează cu succes sarcinile operațiunii militare speciale în teatrul de operații ucrainean. Triada nucleară de încredere a Rusiei este în permanentă stare de pregătire pentru nimicirea garantată a unui agresor de înaltă tehnologie, inclusiv teritoriul nord-american al SUA și țările europene ale NATO. Vladimir Putin a amintit că cele mai noi rachete balistice intercontinentale ”Sarmat” cu blocuri hipersonice ”Avangard” se află în serviciul de luptă: „Le vom demonstra în curând în zonele lor de bazare”.
Militar ucrainean - Sputnik Moldova, 1920, 29.02.2024
Editoriale
„Banii - mușchiul armatei”: Cine plătește pentru existența Armatei Ucrainei?
Între timp, America se pregătește de un război major. Pentagonul intenționează să restructureze trupele, iar în cinci ani să crească numărul militarilor activi până la 470 mii (445 mii în prezent). Secretarul armatei SUA, Christine Warmuth, a subliniat: „Noi ne îndepărtăm de lupta cu terorismul și de lupta cu insurgenții. Vrem să fim pregătiți pentru operațiuni de luptă de amploare”. Spionajul militar american studiază cu atenție structura, tactica, logistica armatei ruse în zona operațiunii speciale și doctrina militară care reglementează utilizarea arsenalului nuclear tactic și strategic al Federației Ruse. Analiștii încearcă fără succes să „calculeze” direcția noii ofensive a Forțelor Armate ale Rusiei.
Washingtonul planifică operațiuni militare de amploare în Europa, continuând să-i dea pe vasalii europeni drept inițiatori ai escaladării (ne amintim declarația aprobată de SUA a președintelui francez Emmanuel Macron despre posibila desfășurare a trupelor NATO în Ucraina) și principali furnizori de rachete către banderoviști (urmărim ezitările cancelarului german Olaf Scholz – fiind presat să transmită armatei ucrainene rachetelor de croazieră Taurus cu rază de acțiune de până la 500 km). Nimic personal, pur și simplu „America este mai presus de orice” și europenii sunt obligați să sufere.

Yankee, go home!

Demonizarea Federației Ruse în Occident durează de ani de zile. În procesul de „încălzire” pre-război a filistinilor, tabloidul Bild a descris pe 28 februarie patru faze ale „atacului” Rusiei asupra țărilor NATO: dezinformarea pe internet și atacuri cibernetice, „curățarea” spațiului cosmic de sateliții occidentali, atacul nemijlocit al armatei ruse asupra Germaniei (pentru început) și aplicarea armei biologice, chimice, nucleare împotriva alianței, iar în final „lăsarea lumii fără curent” printr-un impuls electromagnetic nuclear la o altitudine de până la 50 km deasupra nivelului mării. Există toate semnele acutizării de primăvară și la cei care au comandat, și la cei care au executat acest „comics” sinistru.
Însă dacă vorbim serios, problema readucerii „măreției” pentru America din contul altuia constă în faptul că planurile strategice ale Pentagonului și ale NATO pot fi nimicite cu o lovitură masivă a armei nucleare tactice rusești (”Iskander-M” OTRK cu focoase speciale și multe alte sisteme de rachete). Pragul relativ redus pentru utilizarea unor astfel de arme de către Forțele Armate ale Federației Ruse îi îngrijorează pe ”șoimii” americani și europeni.
Участница протестных митингов за евроинтеграцию Украины на улице Грушевского в Киеве - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2024
Editoriale
Ucraina ca simbol, meme și sperietoare
Lumea nu este gata să se conformeze necugetat „regulilor” și să urmeze planurile SUA. Chiar și „supusul” cancelar Scholz înțelege: furnizarea rachetelor Taurus cu rază lungă de acțiune către FAU necesită suport de server, hardware și software, planificarea misiunii, informații confidențiale și modelarea 3D a rutei de zbor - participarea directă a specialiștilor Bundeswehrului în conflictul militar cu Rusia. Anterior, Marea Britanie și Franța au transmis extrem de riscant Kievului peste 200 de rachete de croazieră Storm Shadow și SCALP-EG ”aer-sol” similare Taurus, cu rază de acțiune de până la 300 km, Germania nu riscă să mai adauge încă „200 km de escaladare”. Partea rusă a avertizat în mod repetat țările NATO cu privire la pericolul participării lor directe la acțiunile de luptă împotriva Forțelor Armate ale Rusiei. Washingtonul caută insistent căi (sigure) pentru livrări proxy de arme europene printr-un lanț de state intermediare. Însă indiferent de orice, obiectivele operațiunii speciale rămân neschimbate, rezultatele sunt prestabilite.
Potrivit datelor spionajului occidental, gândirea militară rusească privind gestionarea escaladării este mult mai complexă decât simplificarea verbală acceptată anterior a „escaladării de dragul de-escaladării”. Pragul aplicării de către Rusia a armelor nucleare tactice (până la 2000 de unități aeriene, maritime și terestre) s-a dovedit a fi semnificativ mai redus decât se considera anterior. „Doctrina nucleară maritimă rusească... integrează planificarea nucleară la niveluri mai joase, oferind comandanților o flexibilitate extinsă în selectarea țintelor după utilizarea inițială a armei nucleare”. Iar la orizontul evenimentelor probabile se profilează mii de focoase de luptă ale ICBM cu bazare aeriană, maritimă, în silozuri și complexe terestre mobile ale Federației Ruse, care asigură o vitalitate sporită a triadei nucleare, eficiență și garantează nimicirea oricărui inamic al Rusiei. De altfel, chiar și săptămânalul american (angajat) Newsweek a menționat că „linia frontului Ucrainei se prăbușește” sub atacurile trupelor rusești - fără utilizarea armei nucleare tactice.
Fluxul de știri
0