Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția Moldovei, despre o nouă schemă de escrocherie: „Acuzație de infracțiuni sexuale”

© PixabayTelefon, smartphone
Telefon, smartphone - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2024
Abonare
„Acuzație de comitere a unei infracțiuni cu caracter sexual” - avertismentul Poliției
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Poliția Republicii Moldova îi atenționează pe cetățenii țării despre mesajele de la escroci cu conținut fals din numele conducătorilor instituțiilor publice.
„Inspectoratul General al Poliției atenționează cetățenii că, pe adresele electronice sunt distribuite în continuare mesaje cu conținut fals. Pentru a spori credibilitatea escrocheriei, infractorii cibernetici folosesc logourile instituțiilor publice și numele conducătorilor acestora”, ne anunță Poliția.
Instituția precizează că escrocii în noua lor schemă expediază pe e-mail o citație falsă în care destinatarul este acuzat de comiterea unei infracțiuni sexuale.
Pentru a nu fi arestat, infractorii solicită de la destinatar informații suplimentare, iar ulterior mijloace financiare.
Scopul acestui gen de mesaj fals răspândit în mediul online este de a estorca bani de la victime. În acest context, Inspectoratul General al Poliției îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și să se informeze doar din surse oficiale, subliniază Poliția Republicii Moldova.
Instituția îi îndeamnă pa oameni să apeleze Poliția la numărul 112 în cazul în care primesc un astfel de mesaj.
Tractoare  - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2024
Economie
În Moldova a demarat testarea Registrului fermierului
Fluxul de știri
0