Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

În Moldova a demarat testarea Registrului fermierului

© Sputnik / Mihai CarausTractoare
Tractoare  - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2024
Abonare
În Moldova a demarat testarea Registrului fermierului
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță lansarea unui registru al fermierului.
Deocamdată Registrului fermierului intră în faza de testare.
Acesta este un sistem informațional complex despre fermierii din Republica Moldova și activitățile lor agricole, dezvoltat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare cu susținerea PNUD Moldova și Guvernului Japoniei. Obiectivul principal al Registrului fermierului este de a crea o bază digitală de date, ce va servi atât nevoile fermierilor, cât și pe cele ale Guvernului în elaborarea politicilor agricole, bazate pe dovezi și necesitățile reale ale agricultorilor.
Pentru etapa de testare, un număr selectat de agricultori din raioanele Briceni, Donduşeni, Edineț, Floreşti, Ocnița, Hînceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Teleneşti, Cahul, Cantemir, Căuşeni, Cimişlia și Taraclia vor fi contactați direct, fie în persoană, fie telefonic, de către specialiștii delegați. Aceștia vor adresa întrebări specifice pentru a colecta informații necesare completării Registrului. Informațiile colectate vor fi ulterior transmise către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură pentru a fi oficial înregistrate.
Agricultorii sunt rugați să ofere următoarele date: datele personale de identificare (numele, INDO/INDP, datele de contact), locația terenului agricol (numărul cadastral), numărul de persoane care prelucrează terenul sau crește animale, tipul culturilor recoltate, tipul și numărul animalelor crescute, etc.
Pe lângă colectarea datelor, vor fi organizate seminare în raioanele menționate, scopul fiind informarea fermierilor despre beneficiile și funcționalitățile Registrului.
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2024
Politică
Vladimir Bolea a discutat cu mai mulți agricultori din raionul Ialoveni
Fluxul de știri
0