Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kremlinul, despre declarația lui Macron privind trimiterea trupelor în Ucraina

© Sputnik / Alexey Maishev / Accesați arhiva multimediaMoscova, Kremlin
Moscova, Kremlin - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2024
Abonare
Peskov a declarat că ciocnirea cu NATO va fi inevitabilă în cazul expedierii trupelor în Ucraina.
CHIȘINĂU, 27 feb – Sputnik. Trimiterea trupelor occidentale în Ucraina va duce la o ciocnire militară directă între Rusia și NATO, a declarat reprezentantul Kremlinului Dmitri Peskov, comentând declarația președintelui Franței, Emmanuel Macron.
Vorbind aseară în fața jurnaliștilor, după conferința de la Paris privind susținerea Ucrainei, Macron a declarat că liderii țărilor occidentale discută posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina, dar nu au ajuns la un consens.
"În acest caz, trebuie să vorbim nu despre probabilitate, ci despre inevitabilitate. Așa și vom aprecia. Și la fel trebuie să aprecieze aceste țări și să-și dea seama. Și să se întrebe dacă acest lucru corespunde intereselor lor, însă cel mai important – dacă corespunde intereselor cetățenilor țărilor lor” , a spus purtătorul de cuvânt al președintelui rus.
Însuși faptul discutării posibilității „trimiterii unor anumite contingente din țările NATO în Ucraina”, Peskov l-a calificat drept un element nou important. Toate celelalte detalii din discursurile președintelui Franței au fost deja exprimate într-un fel sau altul, a adăugat el.
În același timp, Moscova a consemnat și acel fapt că în Europa nu există un consens în ceea ce privește trimiterii militarilor, a continuat Peskov. El a menționat că o serie de țări participante la reuniunea de la Paris mențin „o apreciere destul de adecvată a potențialului pericol al unei astfel de acțiuni și a potențialului pericol de implicare directă într-un conflict fierbinte”.
El a mai adăugat că poziția lui Macron cu privire la necesitatea provocării unei înfrângeri strategice Rusiei este binecunoscută Kremlinului.
Moscova a menționat în repetate rânduri că livrările de armamente către Ucraina implică direct țările NATO în conflict.
După cum a declarat pentru RIA Novosti șeful delegației Rusiei la negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor, Constantin Gavrilov, trimiterea militarilor în Ucraina de către țările occidentale va crește riscul unei ciocniri directe între NATO și Rusia.
Vladimir Putin a menționat săptămâna trecută că Occidentul declară despre necesitatea de a-i provoca o înfrângere strategică Rusiei și, în același timp, dorește să negocieze cu Moscova stabilitatea strategică. După cum a subliniat președintele rus, peste hotare se consideră că aceste două chestiuni nu sunt legate între ele, însă nu este așa.
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2024
Internațional
Opoziția franceză califică drept nebunie intenția de a trimite trupe în Ucraina
Fluxul de știri
0