Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Transportatorii polonezi vor relua protestele la granița cu Ucraina pe 1 martie

© Sputnik / Илья Наймушин / Accesați arhiva multimediaTIR
TIR - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2024
Abonare
Șoferii de camion polonezi vor relua protestele la granița cu Ucraina pe 1 martie
CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Șoferii de camioane polonezi intenționează să reia protestele la granița cu Ucraina, care au fost suspendate în ianuarie, pe 1 martie, transmite postul de radio RMF FM.
Protestatarii intenționează să blocheze punctele de trecere a frontierei din Hrebenna, Dorohuska și Korchovey. Este posibil ca și intrările la punctul de control din Medyka să fie blocate.
Transportatorii sunt nemulțumiți că concurenții ucraineni îi scot de pe piață. Din noiembrie anul trecut, aceștia încearcă să se asigure că transportatorii ucraineni revin la nevoia de a obține permise.
Relațiile polono-ucrainene au devenit semnificativ mai complicate din cauza embargoului asupra cerealelor ucrainene. Pe 15 septembrie 2023, Comisia Europeană a decis să nu extindă restricțiile la importul a patru tipuri de produse agricole ucrainene în mai multe țări de la frontiera UE, dar a obligat Kievul să introducă măsuri de control al exporturilor. După aceasta, autoritățile din Slovacia, Ungaria și Polonia au anunțat că prelungesc interdicția în mod unilateral. În acest sens, Ucraina a depus o plângere la OMC. Ca răspuns, trei țări UE au anunțat că vor boicota întâlnirile platformei de coordonare privind cerealele ucrainene.
Un steag american pe partea laterală a Pentagonului - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2024
Internațional
Pentagonul a inițiat o anchetă privind neregulile în livrările de armament către Kiev
Fluxul de știri
0