Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pentagonul a inițiat o anchetă privind neregulile în livrările de armament către Kiev

© AP Photo / Jacquelyn MartinUn steag american pe partea laterală a Pentagonului
Un steag american pe partea laterală a Pentagonului - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2024
Abonare
Pentagonul conduce zeci de investigații privind încălcările în furnizarea de arme către Kiev
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Departamentul american al Apărării conduce zeci de investigații penale din cauza încălcărilor în livrările de armament către Ucraina, inclusiv fraudă la achiziții, substituirea produselor, furt, fraudă și corupție, a declarat inspectorul general șef al Pentagonului, Robert Storch. El a fost citat de Bloomberg.
"Fraudă în achiziții, substituirea produselor, furturi, fraudă sau corupție precum și utilizare abuzivă", a declarat Storch, conform informațiilor furnizate de portalul britanic, în cadrul unei ședințe de informare cu privire la investigațiile privind nereguli în livrarea de ajutor militar american către Ucraina.
În total, potrivit inspectorului general șef Departamentul american al Apărării au fost deschise peste 50 de anchete penale în legătură cu încălcările enumerate. De asemenea, el a precizat că unele dintre investigații se desfășoară împotriva contractorilor agenției.
În plus, Storch a avertizat asupra unei viitoare creșteri a numărului de investigații, din cauza volumului și vitezei livrărilor care au avut loc.
La începutul lunii februarie, biroul inspectorului general Robert Storch a declarat că SUA a trimis în Ucraina vehicule blindate și sisteme de apărare antiaeriană fără a avea planuri pentru întreținerea ulterioară și operarea pe termen lung a acestora. În plus, Pentagonul a furnizat inițial Kievului doar o cantitate limitată de piese de schimb pentru acestea.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2024
Internațional
Declarațiile lui Serghei Lavrov la summitul G20 din Brazilia, principalele teze
Anterior, Rusia a trimis o notă țărilor NATO cu privire la livrările de arme către Ucraina. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a precizat că orice încărcătură care conține arme pentru Ucraina ar fi o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul rus de Externe a declarat că țările NATO "se joacă cu focul" prin furnizarea de arme către Ucraina.
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a subliniat că alimentarea cu arme a Ucrainei de către Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ. Lavrov a declarat că SUA și NATO sunt direct implicate în conflictul din Ucraina nu doar prin furnizarea de arme, ci și prin instruirea personalului în Marea Britanie, Germania, Italia și alte țări.
Fluxul de știri
0