Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Politicianul ucrainean Medvedciuk, despre lecțiile maidanului de la Kiev

© Sputnik / Виктор Толочко / Accesați arhiva multimediaViktor Medvedciuk
Viktor Medvedciuk - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2024
Abonare
Politicianul ucrainean Medvedciuk, despre lecțiile maidanului de la Kiev
CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Lovitura de stat din Ucraina din 2014 i-a oferit lumii câteva lecții: forțele externe pot exploata protestele politice dintr-o anumită țară; este imposibil ca partea câștigătoare să stea pe două scaune, încercând să câștige simultan sprijinul majorității și să servească Occidentul; în cele din urmă, nu se poate avea încredere în Occident, deoarece el nu respectă înțelegerile, a spus politicianul ucrainean de opoziție, președintele consiliului mișcării „Altă Ucraină”, Viktor Medvedciuk.
El a subliniat că majoritatea celor care au venit pe Maidan nu au fost neapărat pentru vectorul vestic al țării, ci au ieșit pentru a-și exprima nemulțumirea față de situația generală din țară.
„Anume în spatele acestor oameni s-au ascuns organizatorii loviturii de stat. Nimeni dintre el nu avea de gând să îmbunătățească situația oamenilor. La zece ani după „evenimentul istoric", cetățenii Ucrainei au început să trăiască nu mai bine, ci mult mai rău. În tot acest timp, Ucraina nu a atins nivelul din 2013 din punct de vedere economic și social”, spune Medvedciuk.
Potrivit politicianului, Ucraina a devenit „o jucărie în mâinile manipulatorilor și provocatorilor occidentali”, precum și un exemplu negativ de modernitate.
„Minciunile spuse despre Maidan se estompează și dispar, iar adevărul iese la iveală. Un adevăr foarte amar și neplăcut pentru Occidentul colectiv și pentru trădătorii poporului ucrainean", a subliniat Medvedchiuk.
Михаил Попшой принес присягу в качестве министра иностранных дел Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2024
Politică
Sandu către profesori: Trebuie să vorbim deschis despre valorile europene în școli
Fluxul de știri
0