Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

În Rusia e pornit dosar penal în legătură cu profanarea mormântului lui Andrei Kolbinskii

© Sputnik / Maksim BlinovComitetul de Investigații al Rusiei
Comitetul de Investigații al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2024
Abonare
În Rusia e pornit dosar penal în legătură cu profanarea mormântului lui Andrei Kolbinskii
CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Președintele Comisiei de Anchetă a Federației Ruse, Alexandr Bastîrkin, a ordonat deschiderea unui dosar penal pe marginea cazului de profanare a mormântului din Moldova al unui participant la Marele Război pentru Apărarea Patriei.
Anterior, șeful comitetului național organizatoric „Victoria” și mișcării de căutare din Moldova, Alexei Petrovici, a anunțat că niște vandali au deteriorat obeliscul de pe mormântul eroului Marelui Război pentru Apărarea Patriei, căpitanul Andrei Kolbinskii. Placa de granit instalat de camarazii de luptă ai ofițerului decedat a fost smulsă de pe postament, însă nu a fost deteriorată.
În indicațiile date de Bastîrkin se precizează că ancheta, în cadrul urmăririi penale, urmează să stabilească toate circumstanțele a ceea ce s-a întâmplat.
Recent Ambasada Rusiei și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la actele de vandalism asociate cu profanarea sau distrugerea mormintelor și monumentelor soldaților sovietici din Moldova. Misiunea diplomatică a condamnat și acest act de vandalism, exprimându-și speranța că acțiunile respective ilegale nu vor rămâne fără atenția cuvenită din partea organelor de drept ale Moldovei, iar autorii lor vor fi găsiți și pedepsiți.
Banca Centrală a Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2024
Rusia
Liderii G7 au adoptat o declarație referitoare la activele rusești care au fost blocate
Fluxul de știri
0