Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul UE nu știe cât vor dura negocierile de aderare cu Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaJanis Mazeiks
Janis Mazeiks - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2024
Abonare
Ambasadorul UE Mazeiks nu știe cât vor dura negocierile de aderare cu Moldova
CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Șefului Delegației Uniunii Europene i-a fost greu să spună cât vor dura negocierile privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
„Știm când începe procesul, dar este foarte greu de spus când se va termina. Va dura ani de zile", a spus Janis Mazeiks la o emisiune televizată.
Guvernarea PAS propagă energic ideea că începutul negocierilor cu UE ar fi meritul actualei guvernări. Dar cei mai mulți experți, precum și partidele din opoziția proeuropeană critică guvernarea pentru că își arogă merite fără temei, subliniind că e, de fapt, o decizie a UE ce rezultă din actuala conjunctură regională și care nu are nimic de a face cu pretinsele eforturi și reforme ale guvernării PAS. Mai mult, dacă deciziile guvernării PAS ar fi examinate strict în baza criteriilor europene, atunci aceasta ar fi sub nivelul tuturor guvernărilor anterioare. Dar asta contează foarte puțin în actualele circumstanțe.
Anca-Dana Dragu - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2024
Economie
Șefa BNM: 93% din capitalul bancar al țării aparține proprietarilor din UE
Fluxul de știri
0