Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dorin Recean le-a spus fermierilor moldoveni că guvernul său îi ajută și caută noi soluții

© Sputnik / OsmatescoDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2024
Abonare
Dorin Recean le-a spus fermierilor moldoveni că guvernul său îi ajută și caută soluții
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Prim-ministrul moldovean Dorin Recean a participat la Adunarea Generală a Federației Naționale a Fermierilor din Moldova, unde a vorbit despre măsurile pe care Guvernul le întreprinde în acest domeniu, menționând că autoritățile rămân antrenate în identificarea soluțiilor pentru problemele din sectorul agricol și acordarea instrumentelor necesare pentru creșterea productivității și industrializarea ramurii. Despre aceasta relatează serviciul de presă al Guvernului.
Potrivit premierului, în acest an, fondul de subvenționare pentru sectorul agricol constituie 1,6 miliarde de lei, plus granturi de 1,5 miliarde pentru sectorul zootehnic și pomicultură, dar și pentru reabilitarea sistemelor de irigare. De asemenea, producătorii de cereale care au înregistrat pierderi, din cauza crizelor din ultimii ani, vor putea solicita, din 1 martie, un credit agricol de urgență, care le va permite să înceapă sezonul agricol de primăvară. Noul mecanism prevede că întreprinderile micro și mici vor putea beneficia de credite de până la 500 de mii de lei, cu o garanție de 90% din partea statului.
„Vom continua să identificăm mijloace suplimentare și să stimulăm investițiile în agricultura performantă. În același timp, ne vom concentra pe instrumentele financiare de creditare pe termen lung, iar abordarea noastră va fi întotdeauna pe principiul acordării ajutorului țintit”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.
Reprezentanții guvernului la dialog cu fermierii - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2024
Republica Moldova
Efectul dialogului: fermierii au deblocat accesul la vama Leușeni
Fluxul de știri
0