Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Efectul dialogului: fermierii au deblocat accesul la vama Leușeni

© Sputnik / Rodion StepanchukReprezentanții guvernului la dialog cu fermierii
Reprezentanții guvernului la dialog cu fermierii - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2024
Reprezentanții guvernului la dialog cu fermierii
Abonare
Efectul dialogului: fermierii au deblocat accesul la vama Leușeni
CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Drumul de acces spre postul vamal Leușeni-Albița a fost deblocat, iar circulația mijloacelor de transport reluată în regim normal, anunță Serviciul Vamal al Republicii Moldova.
Drumul de acces spre postul vamal Leușeni a fost blocat astăzi, pe la ora 12:00, în cadrul protestelor organizate de fermieri. Ei protestează de ceva vreme. Una dintre primele lor revendicări, pe lângă cele privind intervenția statului în vederea salvării gospodăriilor agricole de preiunea creditorilor, a fost o întâlnire cu reprezentanții președinției și guvernului. Inițial premierul recean a ignorat invitația agricultorilor la dialog, după care, însă, i-a dat curs.
Astfel, după câteva runde de negocieri, una dintre care a avut loc azi, agricultorii au deblocat accesul la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.
Însă dialogul continuă, problemele încă nu sunt reolvate, iar cum va fi finalul acestui proces complicat deocamdată nu știe nimeni.
Транспортники провели протест у представительства ЕС в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2024
Politică
Transportatorii de pasageri vor sista activitatea pe rutele regulate în semn de proteste
Fluxul de știri
0