Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția cu elemente de limbaj suburban a Președinției la criticile privind referendumul

© Sputnik / Rodion ProcaPreședinția Republicii Moldova
Președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2024
Abonare
Reacția cu elemente de limbaj suburban a Președinției la criticile privind referendumul
CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Președinția moldovenească a publicat un comentariu la acuzațiile opoziției moldovenești care au acuzat guvernarea PAS de încălcarea principiului constituțional al neutralității.
Andrian Băluțel, șef al Administrației prezidențiale, care îi numește „voci consacrate ale Kremlinului” pe cei care își permit un alt punct de vedere decât cel al Maiei Sandu și PAS, a venit cu un citat din Constituție, „Articolul 11, unde este consfințită calitatea de stat neutru al Republicii Moldova: (1) Republica Moldova proclamă neutralitatea sa permanentă”.
„Deci în legea supremă a țarii noastre scrie că suntem neutri, că nu facem parte și nu putem adera la blocuri militare, lucru respectat de toate instituțiile statului. Nu este și nici nu poate fi vorba despre vreo aderare la blocuri militare, pentru că asta contravine Constituției. Exact asta i-am spus și în răspunsul la scrisoarea trimisă administrației prezidențiale de dna Vlah. Or, noi respectăm Constituția și prevederile sale. Noi ne dorim să păstrăm pacea, să nu fim implicați în conflicte, să trăim în siguranță și bună înțelegere și să avem o armată modernă care apără anume neutralitatea țării. Noi ne dorim să fim parte a familiei europene, pentru că Uniunea Europeană este cel mai durabil proiect de pace. Acesta este modelul pe care ne construim țara", a scris Bratuțel.
Ședința Guvernului Recean - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2024
Politică
Chișinăul mai vrea un radar de supraveghere aeriană
Fluxul de știri
0