Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul mai vrea un radar de supraveghere aeriană

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaȘedința Guvernului Recean
Ședința Guvernului Recean - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2024
Abonare
Chișinăul mai vrea un radar de supraveghere aeriană
CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Autoritățile de la Chișinău insistă să mai achiziționeze un radar de supraveghere aeriană.
Potrivit ministrului moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, radarul va ajunge în Republica Moldova în 2025, iar acum instituția este în căutarea unui sistem de apărare anti-aeriană.
Recent, premierul Dorin Recean a declarat că țara noastră ar avea nevoie de trei astfel de radare, investiția pentru care s-ar ridica la câteva miliarde.
Radarul procurat anul trecut și care a costat aproape 300 de milioane de lei, nu a putut observa fragmentele de drone căzute recent pe teritoriul Republicii Moldova.
Dorin Recean ne-a anunțat oficial, că radarul de aproape 15 milioane de euro cumpărat de autoritățile de la Chișinău nu poate detecta dronele de tip Shahed, una dintre care a căzut zilele trecute în sudul Moldovei.
Amintim că ieri Guvernul a blocat 769 milioane lei destinate claselor cu program prelungit din țară și asistenților personali din Chișinău.
Ministerul Apărării al Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2024
Politică
Ministerul Apărării explică de ce noul radar nu a detectat drona căzută în sudul Moldovei
Fluxul de știri
0