Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Transportatorii de pasageri vor sista activitatea pe rutele regulate în semn de proteste

© Sputnik / Rodion ProcaТранспортники провели протест у представительства ЕС в Кишиневе
Транспортники провели протест у представительства ЕС в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2024
Abonare
Patronatele din domeniul transportului de pasageri au anunțat că vor iesi la protest împotriva politicilor promovate de autorități în acest domeniu
CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) în perioada 27-29 februarie curent, vor fi sistate rutele reglate raionale și interraionale, în semn de protest, despre acest fapt este anunțat în comunicatul difuzat de APOTA.
„Prin prezenta, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) comunică că în urma analizei reacțiilor venite din partea reprezentanților puterii ca răspuns la revendicările transportatorilor expuse în cadrul protestului din 15.02.2024, constată caracterul demagogic și manipulator al acestora și evitarea răspunsului clar dacă modificările Codului transporturilor rutiere adoptate în decembrie 2023 corespund sau nu reglementărilor europene”, se arată în comunicatul Asociației,
Potrivit sursei citate, APOTA își reconfirmă revendicarile înaintată guvernării prin care a cerut adoptarea în domeniul transportului rutier de pasageri a unor norme conforme celor din UE și de a exclude din legislația națională normele care contravin legislației și bunelor practici europene.
Patronatele din transport consideră că pentru a fi auziți ei sunt nevoiți să recurgă la anumite acțiuni protest pentru ca să atragă atenția guvernanților actuali.
„Pentru a ne face auziți și pentru a ne apăra de normele abuzive și de schemele guvernării și a clanurilor oligarhice transportatorii sunt nevoiți să continue protestele. În semne de protest, în perioada 27, 28, 29 februarie 2024, vor fi sistate rutele regulate raionale și interraionale. Pe această cale dorim să ne cerem scuze de la pasagerii care au planificate călătorii în această perioadă. Autoritățile nu ne-au lăsat altă alternativă decât protestele”, au conchis reprezentanții APOTA.
Fluxul de știri
0