Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Amenințările lui Spînu și reacția transportatorilor

© Sputnik / OsmatescoAndrei Spînu
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2024
Abonare
Amenințările lui Spînu și reacția transportatorilor
CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu i-a amenințat cu sancțiuni dure pe transportatorii de pasageri care doresc să protesteze.
Spînu a spus la un port privat de televiziune că față de transportatorii care în semn de protest nu vor deservi rutele pentru care au autorizări, va fi aplicată legea foarte dur.
A urmat reacția Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, care a condamnat amenințările la adresa transportatorilor venite din partea ministrului Andrei Spînu.
„Din conținutul amenințărilor reiese că ministrul a dat indicații ilegale care urmează să fie executate de către ANTA și îndreptate împotriva transportatorilor care se vor alătura protestelor din 27, 28, 29 februarie. Amintim pe această cale că dreptul la protest reprezintă un drept fundamental prevăzut de Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Constituția Republicii Moldova, iar într-un stat de drept este inadmisibil ca un reprezentat al puterii să amenințe și să se răfuiască cu persoanele care intenționează să se folosească de un drept fundamental. În țările Uniunii Europene au avut loc proteste ale transportatorilor, în cadrul cărora au fost blocate aeroporturi, au staționat metrourile, linii de cale ferată, linii de autobuze etc. Nici un demnitar public din aceste țări nu și-a permis să amenințe protestatarii", se spune în comunicatul transportatorilor.
Транспортники провели протест у представительства ЕС в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2024
Politică
Transportatorii de pasageri vor sista activitatea pe rutele regulate în semn de proteste
Fluxul de știri
0